FNV Bouw

Sectordag FNV Bouw over sociale (0n)zekerheid

Vakbond FNV Bouw houdt op maandag 16 oktober weer de jaarlijkse 'UGO-sectordag' voor zijn uitkeringsgerechtigde en oudere leden. Deze keer staat de dag speciaal in het teken van de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 22 november. Centraal thema zal zijn de sociale zekerheid of 0nzekerheid ná de verkiezingen.

Vooral bij de uitkeringsgerechtigden en ouderen is dit een onderwerp waar de nodige zorgen over bestaan. Zo lijkt hun inkomensontwikkeling nog lang niet aan te sluiten bij het economisch herstel en zijn ook de kansen om vanuit een uitkering terug te komen in een baan beneden de maat. FNV Bouw heeft daarom onlangs een 'aanvalsplan' tegen de ouderenwerkloosheid gelanceerd, waarin zij de politiek aanspoort eindelijk eens werk te maken van deze groep.

De deelnemers aan de sectordag gaan aan de slag met een aantal onderwerpen zoals de nieuwe werkloosheidswet en de wet maatschappelijke ondersteuning. Ook komt de WIA, die in de plaats is gekomen voor de wet op de arbeidsongeschiktheid, aan de orde en de AOW. Daarbij worden vragen en stellingen geformuleerd die in het middagprogramma worden 'afgevuurd' op een panel van invloedrijke politici, die daarover in debat gaan met elkaar en met de leden van FNV Bouw. In het panel zullen deelnemen Ton Heerts (de hoogst geplaatste 'nieuwe' kandidaat op de lijst van de PvdA), Gerda Verburg (CDA), Ineke van Gent (Groen Links) en Jan de Wit (SP). Ook de Christen Unie heeft toegezegd een vertegenwoordiger te zullen sturen. Namens de vakcentrale FNV zal Wilna Wind deelnemen. Zij heeft als federatiebestuurder onder andere de onderwerpen sociaal-economisch beleid en inkomensbeleid in haar portefeuille.

De bijeenkomst wordt gehouden op 16 oktober in zalencentrum NBC, Blokhoeve 1 in Nieuwegein. Het programma begint om 10.00 uur en zal om ongeveer 15.30 uur worden afgesloten.