Gemeente Hengelo

Hengelose kunst via de computer

Gemeente Hengelo lanceert vanaf 16 oktober twee nieuwe virtuele tentoonstellingen op het internet. Het gaat om de tentoonstelling Animeer - muisover van het Museum voor Hedendaagse Hengelose Kunst (MHHK) en de tentoonstelling Outsiders in de gemeentelijke collectie van de gemeente Hengelo.

Animeer - muisover'

'Animeer - muisover' is een virtuele expositie van het Museum voor Hedendaagse Hengelose Kunst. Het bestaat alleen op internet en biedt een plaats aan bestaande kunstwerken van professionele kunstenaars die wonen of werken in Hengelo. De expositie is te bekijken via www.mhhk.nl en toont het werk van vijf kunstenaars. Maar je kunt het werk van deze kunstenaars niet zomaar bekijken, je moet er wel wat voor doen. Als je met je muis over een computerbeeld wrijft, komt het kunstwerk tevoorschijn. Je kunt het vergelijken met de Wonderlamp van Aladdin, wanneer je over de lamp wrijft komt de geest tevoorschijn. Willemina Bakkenes, Rineke Engwerda, Ricardo Liong-A-Kong, Leon Polko en Fenneke ten Thij werken aan deze bijzondere tentoonstelling mee.

Outsiders in de gemeentelijke collectie

Onder deze titel wordt via www.hengelo2.nl/digexpo werk getoond van drie Hengelose kunstenaars: Henk Lamm, Joop Plasmeijer en Elis Baptiste (pseudoniem van H.C. Neleman). De kunstenaars vielen buiten de hoofdstroom van wat als relevante kunst wordt gezien. Dat verklaart meteen de naam van de tentoonstelling: 'outsiders in de gemeentelijke collectie.' Via de virtuele expositie kan de bezoeker kort kennismaken met het werk van de Hengelose kunstenaars en toch een goed beeld krijgen van deze schilders. Kunstwerken van de drie Hengeloërs maken deel uit van de ongeveer 2200 kunstwerken tellende collectie van de gemeente Hengelo. De gemeente Hengelo wil kunst toegankelijk maken voor een breed publiek, daarvoor biedt internet een uitkomst.