Gemeente Tiel


Inwoners Tiel starten met project Energie Besparen, Snel Verdiend

Logo actie Energie besparen,snel verdiend

Om energiebesparing te stimuleren is in de regio Rivierenland het project Energie Besparen, Snel Verdiend van start gegaan. In Tiel kunnen 600 huishoudens met een laag inkomen meedoen aan deze actie. Op maandag 16 oktober 2006 reikt wethouder Anker het eerste besparingspakket uit aan inwoonster A. van Ingen uit Tiel. Hij legt het bezoek af samen met één van de vijftien adviseurs van Lander die speciaal voor dit project een opleiding hebben gevolgd.

Deelnemers krijgen een adviseur op bezoek die tips op maat geeft. Ook ontvangen ze een besparingspakket ter waarde van 60 euro met daarin spullen als spaarlampen, tochtstrips en douchespaarkop. De adviseurs zijn werknemers van Lander die hiervoor een opleiding op maat hebben gevolgd bij het ROC Rivor. Dankzij dit project kunnen zij werkervaring opdoen. Op maandag 16 oktober krijgen zij tijdens een bijeenkomst in Beursplein Rivierenland een certificaat uitgereikt voor het afronden van de opleiding.

Het project Energie Besparen, Snel Verdiend is mogelijk gemaakt door een subsidie van het ministerie van Vrom. De actie verspreidt zich als een olievlek over de regio. Tot december krijgen inwoners van Tiel met een laag inkomen de kans zich aan te melden. Aansluitend zijn Buren en Culemborg aan de beurt. Na de jaarwisseling volgen Neder-Betuwe, Lingewaal, Neerijnen, Zaltbommel, Maasdriel en Geldermalsen.

Aan de actie kunnen maximaal 2500 huishoudens deelnemen. Door de artikelen te gebruiken, kan een gemiddeld gezin jaarlijks euro 150,- besparen. Dankzij tips over een gezond binnenklimaat zal ook het wooncomfort verbeteren.

Meedoen
Zowel kopers als huurders kunnen aan de actie meedoen, mits het totale netto inkomen van het huishouden niet hoger is dan euro 15.900,- per jaar. Aanmelden kan tussen 9.00 en 12.00 uur via telefoonnummer (0344) 63 75 40.

Meer informatie is te vinden op www.energiebesparensnelverdiend.nl.

Adresgegevens
Bezoekadres: Achterweg 2, 4001 MV Tiel
Postadres: Postbus 6325, 4000 HH Tiel.

oktober 2006