Pharming Group N.V

Pharming Rondt Overname DNage BV Af ...
Dr. Rein Strijker benoemd als Chief Commercial Officer van Pharming

Leiden, 16 oktober 2006. Biotechnologiebedrijf Pharming Group NV ("Pharming") (Euronext: PHARM) (PHARM.AS) maakte vandaag de ondertekening van de definitieve overeenkomst en de benodigde goedkeuringen van betrokken partijen voor overname van DNage BV ("DNage") bekend. Tegelijkertijd wordt Dr. Rein Strijker lid van de Raad van Bestuur van Pharming in de functie van Chief Commercial Officer.

Onder de overeenkomst zal Pharming in termijnen vier miljoen aandelen aan de huidige DNage aandeelhouders Pharming betalen. Daarnaast geeft Pharming 600,000 warrants uit, betaalt toekomstige mijlpaalbetalingen op basis van resultaten van ontwikkeling van DNage producten en royalties over toekomstige verkoop van DNage producten.

Zoals tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering van aandeelhouders van 26 april j.l. is besloten, wordt Dr. Rein Strijker, Chief Executive Officer van DNage en lid van de Raad van Commissarissen van Pharming (RVC), lid van de Raad van Bestuur van Pharming en treedt hij af als lid van de RVC. Hij is benoemd tot Chief Commercial Officer en zal onder andere verantwoordelijk zijn voor commerciële ontwikkeling, communicatie en investor relations.

"Pharming blijft gecommitteerd om haar huidige producten in de kortst mogelijke tijd naar de markt te brengen door middel van een sterke focus op deze programma's," zei Dr. Francis Pinto, CEO van Pharming. "Tegelijkertijd zal Pharming waarde gaan creëren door nieuwe onderzoeksactiviteiten en daaruit voortvloeiende samenwerkingen."

DNage heeft op dit moment projecten lopen op het gebied van osteoporose, neurodegeneratie (hersenaandoeningen zoals Alzheimer's), metabole ziekten (zoals type II diabetes) en genetische aandoeningen waarbij kinderen versneld verouderen. Een groot deel van de onderzoekskosten wordt gedekt door subsidies en onderzoekssamenwerkingen met andere bedrijven.

DNage is in 2004 opgericht en komt voort uit het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Het bedrijf heeft als doel om het baanbrekende werk van Professor Hoeijmakers en zijn collega's op het gebied van DNA-schade en herstel te commercialiseren. Dit team heeft als eerste aangetoond dat er, naast het al bekende verband tussen DNA-schade (gebrek aan herstel) en kanker, een expliciete relatie bestaat tussen DNA-schade en het ontstaan van bepaalde ouderdomssziekten.

Professor Hoeijmakers, Chief Science Officer bij DNage, blijft hoogleraar aan het Erasmus Medisch Centrum en zal een belangrijke rol gaan spelen bij de nieuw op te richten Wetenschappelijke Adviesraad van Pharming.

Pharming Group NV
Pharming Group NV richt zich op de ontwikkeling van innovatieve therapeutische eiwitten voor de behandeling van genetische ziekten, medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - Rhucin® (recombinant humaan C1 remmer) voor erfelijk angio-oedeem (ter beoordeling bij EMEA) en humaan lactoferrine voor voedingstoepassing (GRAS-aanvraag ter beoordeling bij FDA). Pharming's geavanceerde technologieën omvatten onder meer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk en formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: http://www.pharming.com.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.

Contact:
Carina Hamaker, Investor Voice (NL), T: +31 (0)6 537 49959 or +31 (0)71 524 7431 Rein Strijker, Pharming Group NV (NL), T: +31 (0)71 524 7431 Samir Singh, Pharming Group NV (US), T: +1 908 720 6224 or +1 800 333 1476

(C) 2006 Pharming Group N.V.