Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Van Opstal stelt toppaarden ter beschikking aan Chardon

16/10/2006

Den Hoorn, 16 oktober 2006
Zakenman, ondernemer en paardenman in hart en nieren Cees van Opstal heeft onlangs het voorspan gekocht van de Zweedse vierspanrijder Nicke Pålsson. Van Opstal stelt de twee toppaarden tot en met de Wereldruiterspelen 2010 ter beschikking aan drievoudig Wereldkampioen Ijsbrand Chardon.

Chardon werd in het verleden gesponsord door Van Opstal en de menner uit Den Hoorn heeft altijd gefungeerd als persoonlijke trainer van de oud-vierspanrijder. Van Opstal stelt Chardon nu in de gelegenheid de komende vier jaar gebruik te maken van dit topspan. `Ik ben heel blij dat Van Opstal mij helpt. Normaal gesproken schaf ik tien paarden per jaar aan, waarvan er misschien een in mijn wedstrijdvierspan terecht komt. Nu krijg ik de beschikking over deze relatief jonge paarden die gelijk ingezet kunnen worden. Deze fantastische aanwinst vormt voor mij en voor mijn hoofdsponsor een stabiele basis voor mijn vierspan, waardoor de kans vergroot wordt dat ik er in Kentucky 2010 bij ben,' legt Chardon uit.

De 12-jarige Isovlas Paganini en de 10-jarige Isovlas Tango zijn vorige week verhuisd van de stallen van Pålsson in Zweden naar het complex van Chardon in het Zuidhollandse Den Hoorn. Chardon is heel blij met deze mogelijkheid: `Het is uniek dat je zo'n kant en klaar topspan kunt kopen. Pålsson is na het WK in Aken gestopt en ik was gelijk geïnteresseerd in de voorpaarden. Het zijn fijne paarden en er is heel zuinig mee omgegaan, het beenwerk ziet er perfect uit.'
Ook Pålsson is zeer verheugd dat de paarden naar Chardon zijn gegaan: `Ik wilde ze alleen verkopen als ze naar een goede menner gingen en netjes behandeld zouden worden. Er waren meer kapers op de kust voor dit span, maar mijn vrouw en ik zijn heel blij dat ze uiteindelijk naar Chardon gegaan zijn.' Het achterspan is verhuisd naar Nicke's sponsor.
In de afgelopen week heeft de zilveren medaillewinnaar van Aken de paarden al een aantal keer getraind: `Ze voelen zeer goed aan en iedereen die het span totnutoe heeft gezien, is zeer enthousiast. Ik wil ze in principe bij elkaar houden, maar ik wacht even af hoe ze zich ontwikkelen in mijn span. Ik heb een aantal goede paarden en ik wil de komende periode bekijken op welke plaats in het span ze het beste tot hun recht komen.'
Naar verwachting zal Chardon de Zweedse warmbloedruinen komend outdoor seizoen inzetten, zodat ze vast deel kunnen gaan uitmaken van zijn span voor het WK vierspannen 2008 in Beesd.

Chardon showt de nieuwe voorpaarden in zijn vierspan