Docdata NV

Te verspreiden op maandag 16 oktober 2006

P E R S B E R I C H T

DOCdata Media Groep (replicatie) trekt zich terug uit Frankrijk

Het management van DOCdata N.V. maakt vandaag bekend het besluit te hebben genomen dat de DOCdata Media Groep (replicatie) zich terugtrekt uit Frankrijk, aangezien de gewenste turnaround in 2006 niet wordt gerealiseerd. De Franse werkmaatschappij, Optical Disc de France S.A.S., is ook gedurende het derde kwartaal van 2006 verlieslatend gebleven en heeft gedurende de eerste negen maanden van 2006 een negatief bedrijfsresultaat van 0,8 miljoen gerealiseerd. Dit is voornamelijk het gevolg van een te laag omzetniveau, dat over deze periode op slechts 3,6 miljoen is uitgekomen. Ook voor het vierde kwartaal van 2006 wordt een negatief bedrijfsresultaat verwacht. Per 30 september 2006 had de Franse vennootschap een totaal actief van 3 miljoen, terwijl nog ongeveer 50 werknemers in dienst waren.

Zoals gemeld in het persbericht van 20 juli 2006 bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers 2006, heeft het management van DOCdata N.V. alle mogelijkheden, waaronder een nieuwe reorganisatie of een (gehele of gedeeltelijke) verkoop, bestudeerd. Dit heeft geresulteerd in een concrete aanbieding van een niet nader te noemen partij inzake een beoogde overname vóór 31 december 2006 van de activiteiten, de activa en het personeel van de Franse vennootschap. Het management van DOCdata N.V. is voornemens deze aanbieding uit te onderhandelen. Vooraf dient deze aanbieding echter ter beoordeling te worden voorgelegd aan de handelsrechtbank (`Tribunal de Commerce') van Chaumont (Frankrijk). Deze rechtbank houdt toezicht op de uitvoering van het per 4 juli 2005 goedgekeurde reorganisatieplan (`Plan de Continuation'), waarmee de doorstart van de Franse vennootschap mogelijk werd gemaakt na beëindiging van de surseance van betaling. Indien de verkoop van de activiteiten, de activa en het personeel van de Franse vennootschap niet zal kunnen worden gerealiseerd, zal het management van DOCdata N.V. moeten besluiten tot het staken van de activiteiten van de Franse vennootschap.

Als gevolg van het besluit dat de DOCdata Media Groep (replicatie) zich terugtrekt uit Frankrijk zal het bedrijfsresultaat van DOCdata in het tweede halfjaar 2006 fors negatief beïnvloed worden door enerzijds het treffen van bijzondere afwaarderingen van activa van de Franse vennootschap en anderzijds door andere kosten die gerelateerd zijn aan dit besluit. Op dit moment kan nog geen concrete inschatting gegeven worden, aangezien dit in sterke mate afhankelijk is van het al dan niet kunnen realiseren van het genoemde verkoopscenario. Voor 2007 verwacht het management van DOCdata N.V. een positief effect op het bedrijfsresultaat ten opzichte van 2006. Tevens krijgt het management van DOCdata N.V. hierdoor meer tijd beschikbaar om zich te focussen op het uitvoeren van de nieuwe strategie genaamd `Visie 2010: "Gear to Growth"' waardoor DOCdata zal transformeren van een voornamelijk productiegericht bedrijf naar een innovatief dienstverlenend bedrijf.

Pagina 1 van 2

DOCdata e-Solutions Groep houdt zich bezig met e-fulfilment, e-payment en e-commerce oplossingen voor concept en content owners. Hierbij biedt DOCdata zowel Business-to-Business als Business-to-Consumer oplossingen voor haar klanten. Industrial Automation Integrators ontwerpt, bouwt en levert enerzijds productiesystemen gebaseerd op optische- en lasertechnologie voor toepassing in onder andere documentbeveiligingssystemen voor veiligheidsdrukkers en bewerkingssystemen voor verpakkingsmaterialen. Anderzijds biedt Industrial Automation Integrators beveiligingskenmerken ten behoeve van authenticatie aan. DOCdata Media Groep is een vooraanstaande onafhankelijke dienstverlener voor media uitgevers op het gebied van film, audio, multimedia en software in Europa.

Waalwijk, Nederland, 16 oktober 2006 ­ DOCdata N.V. (Euronext Amsterdam: DOCD)

Verdere informatie: DOCdata N.V. M.F.P.M. Alting von Geusau CEO Tel. 0416 631 100

Pagina 2 van 2


---- --