Rabobank Nederland

Rabo Private Equity kiest voor nieuwe investeringsbenadering

16 oktober 2006

Nieuw label Rabo Capital neemt minderheidsbelangen in grotere Nederlandse ondernemingen

Rabo Private Equity, onderdeel van Rabobank International, kiest voor een nieuwe investeringsbenadering. Zo is er onder de naam Rabo Capital een nieuw label opgericht dat minderheidsbelangen neemt in Nederlandse ondernemingen met een waarde van ¤ 50 miljoen of meer. Rabo Participaties zal zich met meerderheids- en minderheidsbelangen blijven richten op bedrijven met een ondernemingswaarde van maximaal ¤ 50 miljoen. Startende bedrijven kunnen terecht bij het Rabo Innovatiekapitaalfonds. Rabo Private Equity is inmiddels verhuisd naar de Mondriaantoren in Amsterdam.

Met Rabo Capital richt Rabobank zich heel nadrukkelijk op de bovenkant van de Nederlandse private equity markt. Joost Verbeek, directeur Rabo Private Equity: "Rabo Private Equity wil naast haar leidende positie in de middenmarkt op termijn ook een leidende positie verwerven als minderheidsaandeelhouder van grotere Nederlandse ondernemingen. We zullen daarbij vooral samenwerking zoeken met binnen- en buitenlandse investeringsmaatschappijen en andere strategische partners. In de bedrijven met een ondernemingswaarde tot ¤ 50 miljoen zullen we actief participeren door onze kennis en ervaring in te brengen."

Nederlandse bedrijven waarin Rabo Private Equity investeert zijn onder andere IHC Holland Merwede, Talpa Media Holding, Renhard BV en Van Soest Champi'mer.