TNT Group

Persbericht

TPG Post heet voortaan TNT Post

16 October 2006 - Den Haag, Koninklijke TPG Post heet vanaf vandaag officieel Koninklijke TNT Post. Op 14 september 2005 werd de naamswijziging aangekondigd. Tussen september 2005 en vandaag zijn vele voorbereidingen getroffen om deze naamswijziging te realiseren. Om de overgang van TPG Post naar TNT Post te vieren, wordt morgen huis-aan-huis een voorgefrankeerde envelop verspreid. Een cadeautje van TNT Post en goed voor het gratis verzenden van een brief of een kaartje.

Vandaag wordt in de landelijke en regionale dagbladen de naamswijziging aangekondigd. Daarnaast zullen vanaf vandaag radio- en tv-commercials ingezet worden om de nieuwe naam voor het voetlicht te brengen. Morgen valt bij zeven miljoen huishoudens een mailing in de bus die uitleg geeft over de verandering. In deze huis-aan-huis is tevens de gratis voorgefrankeerde envelop opgenomen.

Speciaal postzegelvel ter ere van de naamswijziging Vandaag geeft TNT Post een uniek zegelvelletje van tien gegomde zegels ter waarde van ¤ 0,39 uit ter opluistering van de overgang van TPG Post naar TNT Post. De postzegels zijn een feestelijke uiting van de huisstijltransitie. Het zegelvel illustreert de kleurverandering. Op deze zegels, die verwijzen naar de nationale driekleur, veranderen de kleuren rood, wit en blauw in een golfbeweging naar oranje, zilver en zwart. Hare Majesteit de Koningin heeft TNT Post het recht verleend om in Nederland de titel 'Koninklijke' te mogen voeren. Op het zegelvel speelt het kroontje dan ook een belangrijke rol.

Vanaf 11 december zijn overal in Nederland postzegels te koop in de nieuwe TNT Post postzegelverpakking. In verband met de tariefwijziging voor losse post tot 20 gram, zijn vanaf die datum de zegels van ¤0,44 en de bijplakzegels van ¤0,05 verkrijgbaar bij de bekende verkooppunten, zoals TNT Post Servicepunten, Postkantoren en wederverkopers.

Afscheid van rood
De naamswijziging van TPG Post in TNT Post betekent dat er afscheid genomen wordt van de kleur rood. Vanaf vandaag zullen de circa 40.000 postbodes van TNT Post de post bestellen in hun nieuwe oranje-zwarte bovenkleding. Sinds 1850 dragen postbodes herkenbare kleding. Toen werd het verplicht gesteld een jas, rok of buis van blauw laken te dragen met een rode kraag. Een eeuw later werd de kleding voorzichtig rood. Deze kleur werd in 1987 in de nieuwe kledinglijn geïntroduceerd. Dit jaar worden in totaal 750.000 stuks kleding (300.000 kilo) uitgereikt. Harry Koorstra, voorzitter van de directie van TNT Post: "De kleur oranje is na vandaag onlosmakelijk met onze postbodes verbonden. Gezien de grote aantallen kledingstukken, kan niemand vandaag om onze nieuwe naam én ons nieuwe uiterlijk heen."

Niet alleen de bedrijfskleding wordt aangepast aan de nieuwe naam én de nieuwe huisstijl. In februari van dit jaar werd het startsein gegeven om het oude model rode brievenbussen te vervangen door nieuwe oranje TNT Post brievenbussen. Na 92 jaar kleuren de brievenbussen in Nederland oranje. Vanaf februari van dit jaar tot en met december 2008 worden jaarlijks ruim 4000 oranje brievenbussen geplaatst (nieuw model). De oude rode brievenbussen hebben na deze zomer een sticker met het TNT Post logo gekregen. Ook de 5.300 reeds geplaatste nieuwe rode brievenbussen (nieuw model) werden voorzien van een nieuwe rode klep met TNT Post logo. In 2009 en 2010 worden de 5.300 al geplaatste nieuwe rode brievenbussen (nieuw model) en de eenlingbrievenbussen als laatste vervangen door oranje brievenbussen. Naast de brievenbussen zullen ook de trucks, bestelwagens en personenwagens voorzien worden van de nieuwe huisstijl van TNT Post. In totaal gaat het om circa 300 trucks, 3930 bestelwagens en 1250 personenwagens.

De naamsverandering: wereldbedrijf wordt wereldmerk Op 8 april 2005 werd TPG Group officieel TNT. Het is een logisch gevolg dat TPG Post haar naam verandert in Koninklijke TNT Post. Vandaag neemt het wereldbedrijf TPG Post de naam over van het wereldmerk TNT. De naamswijziging komt tegemoet aan de behoefte en noodzaak om vanuit één sterk internationaal merk te opereren. TNT Post is in acht Europese landen actief, onder andere in Italië, Duitsland, Groot-Brittannië en België. TNT verleent wereldwijd een breed scala aan post en express diensten. TNT is in meer dan 200 landen actief. In alle landen is TNT te herkennen aan de naam én de kleur oranje. Dus TNT Post is straks ook herkenbaar in Nederland.

De naam verandert weliswaar, maar de service, kwaliteit en betrouwbaarheid blijven zoals onze klanten die gewend zijn. De naamswijziging wordt in een periode van meerdere jaren gefaseerd ingevoerd. Dat betekent dat de nieuwe huisstijl zoveel mogelijk wordt ingevoerd op basis van vervanging. Harry Koorstra, voorzitter directie TPG Post: "De geleidelijke invoering van onze nieuwe huisstijl beperkt de kosten en geeft onze klanten en medewerkers de tijd om te wennen aan de nieuwe naam en bijbehorende kleur. Wij blijven wél hetzelfde kwaliteitsbedrijf in binnen- en buitenland." In totaal kost de naamswijziging tot en met 2010 circa ¤ 8-10 miljoen en hoort daarmee tot de normale bedrijfskosten.

TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ruim 128.000 medewerkers. In het eerste halfjaar van 2006 bedroeg de omzet van de onderneming ¤ 5,3 miljard en het bedrijfsresultaat uit gecontinueerde activiteiten ¤ 671 miljoen. TNT N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.

Afbeeldingen zijn beschikbaar van de nieuwe TNT Post postzegel. Daarnaast zijn er foto's te downloaden van de naamswijzigingoperatie, waaronder het nieuwe aangezicht van het hoofdkantoor van TNT Post in Den Haag, welke u hier kunt vinden. YearIssued:2006 MonthIssued:10


----------