Ingezonden persbericht


Sophos lanceert nieuwe Security Suite voor de MKB-markt

Gebruiksvriendelijke oplossing voor geïntegreerde internetbeveiliging beschermt MKB bedrijven tegen opkomende bedreigingen

Gorinchem, 16 oktober 2006 - Sophos, wereldleider in netwerkbeveiliging, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van een nieuwe oplossing voor geïntegreerde internetbeveiliging voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB). Sophos Security Suite biedt computers, laptops en servers een volledig geïntegreerde beveiliging tegen Windows en Mac bedreigingen. De oplossing is specifiek ontworpen voor de MKB-markt en speelt in op de behoefte om snel en adequaat te kunnen reageren op de toenemende complexiteit van de huidige internetrisico's, zonder te moeten beschikken over de technische expertise of kennis.

Sophos wil met de lancering van dit product een antwoord bieden op het feit dat het merendeel van de kleinere bedrijven zich niet voldoende beschermt tegen kwaadaardige aanvallen. Zo blijkt onder meer uit een recent onderzoek van Sophos bij meer dan 540 kleinere bedrijven dat 64% van de MKB bedrijven hun antivirus oplossing niet voldoende up-to-date houdt en zich niet op een efficiënte manier beschermt tegen de meest recente virussen en andere kwaadaardige bedreigingen.

Ingebouwd inbraak-preventie systeem
Sophos Security Suite combineert binnen één en dezelfde oplossing een beveiliging tegen virussen, spyware, adware, spam en inbraak in computers. De toepassing is zo ontworpen dat ze zeer gemakkelijk kan geïnstalleerd worden, zonder een beroep te moeten doen op enige technische kennis. Erg belangrijk is het feit dat automatische updates elke tien minuten plaatsvinden, zonder tussenkomst van de gebruiker. Een primeur is ook het ingebouwde systeem om inbraak op computers te voorkomen (Host Intrusion Prevention System, afgekort HIPS). Behavioral Genotype Protection, de HIPS-technologie van Sophos, onderzoekt de programma's op de computer, alvorens ze te laten draaien en identificeert daarbij eventuele verdachte schema's en kenmerken, wat het mogelijk maakt onbekende schadelijke codes op te sporen en te blokkeren. Deze combinatie van gedragsanalyse en automatische updates garandeert MKB bedrijven een perfect beveiligd netwerk, zelfs tegenover nieuwe, tot op heden onbekende dreigingen.

Sophos Control Center
Centraal in al dat gebruikscomfort staat de beheersconsole Sophos Control Center, met een controlepaneel dat een overzicht geeft van alle bedreigingen en in één oogopslag een beeld verschaft van de globale veiligheidsstatus van het systeem. Zelfs zonder gespecialiseerde technische kennis kan de gebruiker op die manier op een gecentraliseerde manier adware verwijderen en andere mogelijk ongewenste toepassingen, zoals gedecentraliseerde management tools of kwaadaardige nummerkiezers (rogue dialers). Voorts kan elk potentieel veiligheidsprobleem snel afgehandeld worden. Het beveiligen van de netwerkkoppeling (gateway) en van het messaging-systeem tegen spam, virussen en spyware is voor rekening van de Sophos PureMessage-oplossing die alle mail en de Exchange-opslagsystemen (Exchange message stores) controleert, op die manier bescherming biedend tegen nieuwe en onbekende bedreigingen die via e-mailberichten worden doorgegeven.

« Veel beveiligingsoplossingen voor kleine ondernemingen zijn in werkelijkheid niet veel meer dan een anders aangeklede versie van de producten voor de grote organisaties. Dat verklaart waarom ze soms onnodig ingewikkelde functionaliteit bevatten, zeer lange procedures vergen voor de implementatie en een aanzienlijke technische bagage veronderstellen om efficiënt gebruikt te kunnen worden », verklaart Marnix van Meer, director Sophos Benelux. « De oplossingen voor kleine bedrijven van Sophos zijn zo ontwikkeld dat ze rekening houden met de specifieke behoeften van die doelgroep. Ze beperken de beheersinspanningen en garanderen desondanks een hoog niveau van beveiliging ».

De oplossing integreert eveneens Sophos Client Firewall voor een bescherming tegen mogelijke indringers en hackers en geniet van Sophos' technische ondersteuning, beschikbaar 24 uur per dag en 365 dagen per jaar.

Op de Sophos website vindt u meer informatie omtrent het volledige MKB-aanbod: http://www.sophos.com/products/small-business/

Meer informatie en/of een telefonische toelichting kan tevens aangevraagd worden via:

Sophos Benelux
Marnix van Meer
Tel: +31 655700255
m.vanmeer(at)sophosbenelux.com

Creative Strategies
Elke De Ridder
Tel: +32 2 267 41 60
Ederidder(at)creative-strategies.be

Over Sophos Benelux
Sophos Benelux, gevestigd in Gorinchem, is een Sophos-distributeur die zich richt op het leveren van Sophos-producten en -diensten aan partners, resellers en klanten in de Benelux. Sophos is een van de marktleiders op het gebied van geïntegreerde oplossingen die internetdreigingen tegen gaan. Het bedrijf ontwikkelt software tegen virussen, spyware, spam en policy-misbruik, voor bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheidssector. Meer informatie is beschikbaar via www.sophosbenelux.com

Over Sophos
Sophos is een van de marktleiders op het gebied van geïntegreerde oplossingen die internetbedreigingen tegen gaan. Het bedrijf ontwikkelt software tegen virussen, spyware, spam en policy-misbruik, voor bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheidssector. Het hoofdkantoor van Sophos bevindt zich in Groot-Brittanië. Inmiddels zijn er meer dan 35 miljoen Sophos-gebruikers in ruim 150 landen. Met meer dan 20 jaar ervaring en een wereldwijd netwerk van centra die bedreigingen analyseren, is Sophos in staat snel te reageren op nieuwe dreigingen, ongeacht de complexiteit ervan. Hierdoor wordt een optimale klanttevredenheid nagestreefd.