Ingezonden persbericht


Lokale makelaars, notarissen, financieel adviseurs en verhuizers onder één dak:

Funda introduceert funda Bedrijvengids voor woningzoeker of -verkoper

AMSTERDAM, 16 oktober 2006 - Funda lanceert vandaag de funda Bedrijvengids. Hier kunnen woningzoekers on line direct zien welke bedrijven in de buurt relevant zijn bij de aan- of verkoop van hun woning. Het gaat hierbij om tal van lokale makelaars, notarissen, financieel adviseurs en verhuizers met adressen en telefoonnummers. Funda introduceert Bedrijvengids om een breed publiek een middel te geven om allerlei aspecten rond aan- en verkoop van de woning' zo transparant mogelijk te maken.

Voor de funda Bedrijvengids werkt funda samen met verschillende brancheorganisaties. Vanaf de start zijn er in totaal zo'n 5000 bedrijven en organisaties beschikbaar op de site. De bedoeling is dat dat aantal de komende tijd sterk groeit, mede door toevoeging van meerdere relevante branches. De individuele bedrijven krijgen de mogelijkheid om zich op verschillende manieren te presenteren, net als in de bestaande (papieren) bedrijvengidsen. Ondernemers die ook vermeld willen worden, kunnen via de website een aanvraag indienen.

"De funda Bedrijvengids is zeer relevant voor bezoekers van onze website. Wanneer de woning op funda onder voorbehoud gekocht is, kun je in één oogopslag zien wie je dan het beste in de buurt kunt inschakelen als het gaat om financiering of verhuizing", aldus Marque Joosten, CEO van funda.

De funda Bedrijvengids is te vinden op de website www.fundabedrijvengids.nl. Voor de Bedrijvengids werkt funda samen met DGN Publishers BV.

Over funda
Funda NV is een organisatie die de aankoop, verkoop en verhuur van woningen en vastgoedobjecten via internet faciliteert. Funda is actief in de particuliere koop- en huurwoningmarkt (funda.nl), bedrijfsonroerend goed (fundainbusiness.nl) en financiële diensten (fundafinance.nl). Het bedrijf werkt daarnaast aan internationale expansie binnen Europa. Funda zorgt met deze activiteiten voor transparantie in de vastgoedmarkt en biedt een breed publiek hiermee een middel om hun (huisvestings)doelstellingen te bereiken. Funda viert dit jaar haar eerste lustrum. In deze 5 jaar is het bezoek van de website gegroeid naar meer dan 8.000.000 pageviews per dag en 2,6 miljoen unieke bezoekers per maand (bron: Multiscope). Funda is daarmee veruit de grootste en meest bezochte woonsite van Nederland.