Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Financiële meevaller A73 naar projecten in de regio

Nieuwsbericht | 12-10-2006

De financiële meevaller van 123 miljoen euro bij de aanbesteding van de A73-zuid wordt besteedt aan projecten in de regio. Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft met gedeputeerde Vestjens en de wethouders IJff van Roermond en Freij van Venlo afgesproken dat er honderd miljoen euro naar de verbreding van de A2 Maasbracht-Geleen gaat.

Daarmee is voor dit project een deel van de investerings-lasten geregeld: de resterende 23 miljoen euro wordt besteed aan aanvullende infrastructurele voorzieningen die een directe relatie hebben met de projecten A73, A74, de N293 (Oost-tangent) en de N280-oost. De provincie Limburg komt nog, in samenspraak met de gemeenten Roermond, Venlo en de leden van het Bestuurlijk Regionaal Overleg, met een voorstel voor de specifieke inzet van dit geld.

Als er in de toekomst nog meer meevallers komen, wordt over de besteding daarvan beslist op het moment dat duidelijk is om hoeveel geld het precies gaat. De focus ligt dan met name op de Rijkswegen rond Venlo in relatie tot de bereikbaarheid van de regio Venlo (onder andere A67 interim-benuttingsmaatregelen, alsmede problematiek rond Floriade/Klavertje Vier).

Op dit moment zijn wij bezig met een onderzoek naar het gebruik van onze website. Wij verzoeken u vriendelijk aan dit onderzoek deel te nemen.

Verwante onderwerpen


* Aanleg en onderhoud wegen