Partij van de Arbeid


Den Haag, 16 oktober 2006


PvdA lanceert huurcalculator


Om huurders een mogelijkheid te geven uit te rekenen wat de gevolgen voor hun woonlasten zullen zijn van VVD-, CDA- en PvdA-beleid, heeft PvdA Tweede Kamerlid Staf Depla de site www.watmaghurenkosten.nl gelanceerd. Op deze site kunnen huurders met een huurcalculator uitrekenen hoeveel de huur van hun woning de komende jaren gaat stijgen.


Bijna de helft van alle Nederlanders huurt een huis. De komende jaren zullen deze huurders een steeds groter deel van hun inkomen aan huren kwijt zijn als de huidige coalitie haar plannen doorzet. Deze huurverhogingen leiden niet tot meer woningen, maar wel tot zwaardere lasten voor huurders. De PvdA vindt deze lastenverzwaring ongewenst. Bij de PvdA blijven huurders een gelijk aandeel van hun inkomen aan huren betalen. PvdA Kamerlid Staf Depla: "Als het niet lukt om deze huurwet tegen te houden, zullen we de plannen bij verkiezingswinst alsnog terugdraaien".


PvdA-woordvoerder Staf Depla: "Huurders moeten weten wat de politieke partijen met hun woonlasten gaan doen, daarom heb ik deze site gemaakt".