Laurus NV

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 16 oktober 2006

Laurus maakt datum BAVA bekend, alsmede highlights business plan en overeenkomst op hoofdlijnen over nieuwe Senior Credit Facility ( 170 miljoen) en achtergestelde lening van 50 miljoen

BAVA

Laurus maakt bekend dat de buitengewone vergadering van aandeelhouders zal plaatsvinden op 3 november 2006. Het doel van de vergadering is het informeren van de aandeelhouders over het business plan van Laurus en over de inhoud van de nieuwe financieringsovereenkomsten die Laurus gesloten heeft.

Highlights business plan

Doel van het business plan is het verbeteren van de resultaten op korte termijn, waarbij zowel eigen winkels als zelfstandig ondernemers aan deze positieve ontwikkeling bijdragen. Tot de highlights behoren:


· Continuering van de positionering in het full service segment van de foodretailmarkt, met de nadruk op het versassortiment en op lokale marktvoorkeuren en -omstandigheden.

· Een gerationaliseerde winkelportefeuille van meer dan 310 winkels (momenteel 356). De huidige verhouding tussen filialen en franchisewinkels zal gehandhaafd blijven.
· De jaarlijkse consumentenomzet zal in 2007 circa 2 miljard bedragen.
· Het logistieke netwerk zal worden aangepast aan de omvang van de Super de Boer-organisatie. Belevering vindt plaats vanuit Beilen, 's-Hertogenbosch en Veenendaal.

· De omvang van de overhead wordt teruggebracht van 535 FTE's naar 270 FTE's.

Bovenstaande maatregelen zullen naar verwachting tot een kwalitatieve verbetering van het winkelbestand en een efficiëntere ondersteunende organisatie leiden. Zij verschaffen Laurus een gezonde basis voor herstel.

Nieuwe financieringsovereenkomsten van kracht

Laurus heeft vandaag een overeenkomst op hoofdlijnen getekend voor een nieuwe Senior Credit Facility ten bedrage van 170 miljoen, te verstrekken door zijn bestaande financiers, ABN AMRO Bank N.V., ING Bank N.V. en Rabobank, en een achtergestelde lening ten bedrage van 50 miljoen, te verstrekken door Laurus' grootste aandeelhouder Casino tezamen met ABN AMRO Bank N.V., ING Bank N.V. en Rabobank.


1

De nieuwe faciliteiten vervangen de bestaande `senior secured facilities', die op 30 januari 2007 aflopen. De nieuwe faciliteiten worden gebruikt om de activiteiten van Laurus binnen het nieuwe business plan te financieren. De twee nieuwe financieringsovereenkomsten zijn:


· De achtergestelde lening, die is achtergesteld ten opzichte van alle andere schuldeisers, heeft een looptijd van 42 maanden en een rentevoet van EURIBOR, vermeerderd met 7,5%.


· De Senior Credit Facility is een `secured facility' met een looptijd van 36 maanden (met uitzondering van een bedrag van 20 miljoen, dat een looptijd heeft van 24 maanden). De onder de faciliteit opgenomen bedragen worden door Laurus en enkele van zijn dochterondernemingen gegarandeerd. De initiële rentevoet van de Senior Credit Facility is overeenkomstig de rente van de bestaande `senior facilities'. De Senior Credit Facility komt beschikbaar als aan de gebruikelijke voorwaarden is voldaan en als de opbrengsten van de verkoop van de Konmar-winkels aan Ahold zijn ontvangen, hetgeen medio december een feit zal zijn. De faciliteit is afhankelijk van verschillende convenanten, die zijn afgestemd op het nieuwe business plan van de onderneming.


---

Perscontacten:
Tonn van de Laar, telefoonnummer (+31) (0)73 622 37 14


---


---- --