Ingezonden persbericht

B&B Waarde te Waarde winnaar Nederlandse Bed & Breakfastprijs 2006

Vorden, 15 oktober 2006

Tijdens de deelnemersdag op 15 oktober van de landelijke Stichting Karakteristiek Bed & Breakfast de Pronkkamer in kasteel Vorden te Vorden, Gelderland, is voor het vierde jaar de Nederlandse Bed & Breakfast prijs uitgereikt. De prijs werd overhandigd door de heer Cees van der Padt, manager van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) aan Conny Paalvast, eigenaresse van B&B Waarde te Waarde (Zeeland). Naast de standaard kwaliteitseisen als praktisch comfort en hygiëne zijn de huizen geselecteerd op authenticiteit, gastvrijheid en sfeer. Met deze uitreiking wil de Stichting Karakteristiek Bed & Breakfast de Pronkkamer, de Nederlandse Bed & Breakfasts van goede kwaliteit duidelijk op de toeristische kaart zetten.

De genomineerden
Een groot aantal leden is in het afgelopen jaar bezocht en gecontroleerd door zg. mysterie guests. Dit heeft de volgende drie genomineerden opgeleverd: Logeerboerderij Groote Medwerd in Holwerd (Friesland), gastenverblijf Finisterre in Saaxumhuizen (Groningen) en B&B Waarde in Waarde (Zeeland).

Voor alle B & B's die zijn aangesloten bij de Stichting, geldt dat het ware droomlocaties zijn. De bijzondere huizen liggen verspreid over heel Nederland en zijn te vinden op het platteland, in dorpen en in de steden. Een gast wordt in deze huizen als een vorst onthaald! Van de ca. 150 aangesloten B & B zijn er inmiddels 95 te vinden op de nieuwe website: www.pronkkamer.com