Politieberichten Binnensticht, 11.45 uur

Utrecht, 17-10-2006

Geef dieven geen gelegenheid, fiets en tuin op slot!

ZEIST/BUNNIK/DE BILT - Nu de dagen korter worden, waarschuwt de politie mensen extra alert te zijn. Mensen met slechte bedoelingen maken vaak gebruik van de schemer en het donker. Zij kunnen nu ongemerkt sneller hun slag slaan.

Tuindeur en schuur op slot

Om het stelen van fietsen uit schuren of tuinen te voorkomen adviseert de politie tuinen en schuurdeuren goed af te sluiten. Zet bij voorkeur uw fiets ook in een afgesloten tuin of schuur op slot. Hoe moeilijker u het de dieven maakt, des te beter!

Laat ook geen waardevolle spullen los in uw tuin staan, maar zet deze in de schuur.

Overigens slaan dieven niet alleen in het donker toe. Op klaarlichte dag worden fietsen ook gestolen, vooral uit tuinen en rondom het huis!

Verder is het zeer verstandig uw fiets goed op slot te zetten, óók als u 'even' een boodschapje bij de supermarkt doet. Dieven slaan heel snel in een onbewaakt ogenblik toe. Zet daarom altijd de fiets op slot, ook al bent u 'zo weer terug'.

Verlichting

Zorg ook voor goede verlichting rondom uw woning. Een lamp met tijdschakelaar kan uitkomst bieden. Laat thuis ook een lampje aan als u 's avonds weg bent. Uw woning is dan minder aantrekkelijk voor inbraak.

Bel 112

Verder vraagt de politie bewoners direct 112 te bellen bij verdachte situaties. U laat de hond uit en ziet een onbekende in uw buurt aan deuren rommelen? Of staat er in de tuin van uw buren een verdacht persoon en kijkt die schichtig om zich heen? Onthoud dan goed het signalement en bel direct 112. Hopelijk kan de politie samen met hulp van inwoners inbraken voorkomen en daders op heterdaad betrappen!

Snelkraak bij winkel

BILTHOVEN Bij een winkel op het Emmaplein heeft in de nacht van maandag op dinsdag een snelkraak plaatsgevonden.

Omstreeks 03.45 uur kreeg de meldkamer een melding van een verdachte auto op het Emmaplein. Agenten gingen een kijkje nemen en kwamen op de Soestdijkseweg-Zuid een auto tegen die met gedoofde lampen en een enorme snelheid reed in de richting van het station. Direct achter de auto kwam een andere auto aan met eveneens hoge snelheid.

De politie ging er achteraan en de tocht voerde via de Soestdijkseweg-Noord richting de Gezichtslaan. De agenten hadden de grootste moeite de autos bij te houden omdat deze onverantwoord hoge snelheden haalden. Op de Gezichtslaan reden de autos zo hard, dat ze bij elke drempel even los kwamen van het wegdek, om met een enorme vonkenregen weer te landen.

Aan het eind sloegen ze af richting de Rijksweg A27. Daar verloren de agenten beide autos uit het oog. Collegas die in de buurt postten, troffen de autos niet meer aan.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Eventuele getuigen die informatie hebben die de politie kan helpen bij het onderzoek, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht: 0900 88 44.

Mishandeling op station

DEN DOLDER Een 18-jarige inwoner van Tiel heeft aangifte gedaan van mishandeling maandagavond op het station in den Dolder. Een nog onbekende man kwam boos af op het groepje waartoe de Tielenaar behoorde en greep een van hen onmiddellijk bij de keel. Twee meisjes wisten te ontkomen door in een trein te stappen. Daarop richtte de onbekende man zijn agressie op de man uit Tiel. De agressieve man sloeg op de vlucht toen een getuige zich ermee bemoeide. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heling

ZEIST Een 14-jarige jongen uit Zeist is maandag aangehouden wegens heling. De politie zag de jongen omstreeks 16.00 uur op het Emmaplein rijden op een fiets zonder slot. Bij controle bleek de fiets te zijn gestolen. Zijn ouders zijn geïnformeerd. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Roodlichtcontrole

ODIJK Op de Provinciale weg N229 heeft het Bureau Verkeer Onder Controle maandag een roodlichtcontrole gehouden. Tussen 13.30 en 16.30 uur passeerden circa 800 voertuigen de verkeerslichten. Dertien bestuurders kregen een proces-verbaal, van wie vijf wegens het niet dragen van de gordel, drie omdat ze door rood reden en drie wegens niet handsfree bellen.