Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Invalide man (77) met geweld beroofd bij pinautomaat
Publicatiedatum: 17-10-2006 13:51:08

Arnhem - Een 77-jarige invalide man uit Arnhem is maandagavond het slachtoffer geworden van een gewelddadige straatroof bij een pinautomaat aan de Kronenburgsingel in zijn woonplaats. De Arnhemmer zou even voor half elf door twee onbekende mannen op een bromfiets zijn geslagen waarna ze kans zagen er met zijn geld vandoor te gaan. Volgens de verklaring van het slachtoffer had hij net geld gepind. Door de politie is nog vergeefs in de buurt na de daders gezocht. Volgens het slachtoffer, dat overigens niet gewond was geraakt, zou het gaan om twee blanke jongens of mannen tussen de 25 a 30 jaar oud. Eén van hen zou kort donker kroezend hebben gehad terwijl de ander een helm droeg. Verder zou de één een blauwe jas aanhebben terwijl de ander een bruine jas droeg. De twee zouden zijn weggereden op een blauwe scooter in de richting van de wijk Vredenburg. De politie is op zoek naar getuigen (0900-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rhedense gewond na val van paard

Publicatiedatum: 17-10-2006 13:50:39

Rheden - Een 52-jarige vrouw uit Rheden is maandagmiddag gewond geraakt na een val van haar paard. Dat gebeurde op de Posbank, nabij de Heuvenseweg in haar woonplaats. Gewaarschuwde agenten troffen de vrouw na een melding omstreeks drie uur aan in het natuurgebied. Aangezien de plek waar het slachtoffer lag nauwelijks bereikbaar was voor de hulpdiensten werd de traumahelikopter ingezet. Daarmee is het slachtoffer, dat te kampen had met hoofdpijnklachten, naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na diefstal uit woning

Publicatiedatum: 17-10-2006 13:50:01

Arnhem - De politie van Arnhem heeft maandagmiddag een 47-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning. De man zou een DVD-speler hebben gestolen vanuit een flatwoning in de wijk Immerloo in zijn woonplaats. De gedupeerde, een 22-jarige vrouw, merkte rond drie uur dat het apparaat uit haar slaapkamer was verdwenen terwijl ze even elders in de woning was. Een getuige had de Arnhemmer echter rond het tijdstip van de diefstal op de galerij van de flat gezien. Kennelijk had de man kans gezien het apparaat via een openstaand raam mee te nemen. Mede aan de hand van getuigen kon de verdachte Arnhemmer worden opgespoord. Hij bleek in dezelfde flat te wonen. De man is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jonge Rhedenaren aangehouden na schieten met paintballgeweer
Publicatiedatum: 17-10-2006 13:49:17

Dieren - Vier Rhedense jongeren (één van achttien en drie van negentien jaar) zijn maandagmiddag door de politie van Dieren aangehouden wegens vernielingen aan een gebouw aan de Kanaalweg. De drie werden daar kort na een melding aangetroffen en bleken met een zogenoemd paintball-geweer te hebben geschoten waardoor schade aan het gebouw ontstond. Zo zouden er enkele ruiten zijn gesneuveld. Getuigen hadden rond half twee gezien dat de vier vanaf het dak van het gebouw aan het schieten zouden zijn geweest. Bij aankomst van de agenten sloeg het viertal op de vlucht maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Eén van hen bleek in een tas het paintball-geweer bij zich te hebben. De vier zijn later na verhoor weer vrijgelaten. Het paintball-geweer is in beslag genomen. Justitie beslist wat er met de vier gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dagvaarding na weigeren bevel politie

Publicatiedatum: 17-10-2006 13:48:31

Arnhem - Een 48-jarige Arnhemmer heeft maandag van justitie een dagvaarding gekregen omdat hij weigerde een bevel van de politie op te volgen. De man zou zich kort daarvoor hebben misdragen in een kantoorgebouw in de Arnhemse binnenstad. Het personeel riep daarbij de hulp in van de politie waarna de man gevorderd werd het pand te verlaten. De Arnhemmer zou daarop wel naar buiten zijn gegaan maar vervolgens voor de deur zijn blijven staan. Nadat agenten hem bevolen daar weg te gaan weigerde de Arnhemmer, waarop hij werd aangehouden. De man is inmiddels weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij aangetroffen in woonwijk

Publicatiedatum: 17-10-2006 13:47:54

Arnhem - In de Arnhemse wijk Immerloo heeft de politie in een flatwoning een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoonster, een 35-jarige vrouw, is door de politie aangehouden en had verklaard van niets te weten. De vrouw is in verzekering gesteld. In twee kamers in de woning werden in totaal 314 hennepplanten aangetroffen. De politie was bij toeval op de kwekerij gestuit. Agenten van de parketpolitie waren bij de Arnhemse aan de deur gekomen met een arrestatiebevel voor de bewoner omdat hij nog straf tegoed had van justitie. Bij onderzoek in de woning ontdekten de agenten de kwekerij. De planten en kwekerijbenodigdheden werden in beslag genomen en vernietigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijbewijs van Huissenaar ingevorderd na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 17-10-2006 13:47:14

Arnhem - Een 24-jarige Huissenaar is in de nacht van maandag op dinsdag in Arnhem zijn rijbewijs kwijtgeraakt na het rijden onder invloed. De man was door de Arnhemse politie rond twee uur betrapt op de IJsseloordweg tijdens een routinecontrole. Bij de Huissenaar werd een alcoholpromillage gemeten van 0,69 (ongeveer anderhalf keer de norm). Aangezien er tegen de Huissenaar echter recentelijk al twee keer eerder proces-verbaal was opgemaakt voor hetzelfde vergrijp besloot de politie het rijbewijs van de man in te vorderen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Boete van 130 euro na diefstal pakje sigaretten
Publicatiedatum: 17-10-2006 13:46:22

Arnhem - Een 61-jarige vrouw uit Arnhem heeft maandag een boete gekregen van 130 euro in verband met diefstal van een pakje sigaretten. De Arnhemse werd rond half elf door een beveiliger in een winkel aan de Spijkerlaan betrapt en aan de politie overgedragen.

Een zeventienjarig meisje uit Spankeren werd rond drie uur aangehouden bij een kledingzaak aan de Vijzelstraat. De Spankerense zou enkele haarbanden in haar tas hebben gestopt om vervolgens zonder af te rekenen naar buiten te lopen. Bij het verlaten van de zaak ging het alarm af, waarna het meisje door een beveiligingsmedewerker in de kraag werd gevat. De Spankerense werd vervolgens aan de politie overgedragen en bekende diefstal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---