Politie Gelderland-Midden

Gas terug: scooter in beslag genomen

Publicatiedatum: 17-10-2006 14:21:27

Arnhem - Anderhalve maand na de start van het project GAS TERUG! Is in Arnhem Zuid de eerste scooter in beslag genomen. Een politieagent zag op maandagmiddag 16 oktober op de Westerveldestraat in Arnhem een 21-jarige Arnhemmer rijden op een scooter. De bestuurder was niet in het bezit van een bromfietscertificaat en de tweewieler was niet verzekerd. Aangezien de Arnhemmer in september al bekeurd was voor het rijden zonder certificaat, rijden onder invloed van alcohol en rijden met te hoge snelheid is de scooter in het kader van het project GAS TERUG! in beslag genomen. De rechter bepaalt uiteindelijk of de Arnhemmer zijn tweewieler nog terug krijgt.

Bij het project GAS TERUG! kan een bromfiets/snorfiets in beslag genomen worden na tenminste drie strafrechtovertredingen. De overtreder krijgt eerst een waarschuwingsbrief thuisgestuurd, als hij of zij dan opnieuw de fout in gaat kan de politie het voertuig in beslag nemen.
Vanaf 1 september zijn er inmiddels 340
bromfiets/scooter/snorfietsrijders in het district Arnhem Veluwezoom (Arnhem, Rheden, Renkum,Doesburg) door de politie bekeurd in het kader van het project GAS TERUG! Achttien van hen zijn inmiddels al twee keer bekeurd voor strafrechtovertredingen en lopen dus het risico dat bij een volgende strafrechtovertreding eveneens hun scooter, brom- of snorfiets in beslag genomen wordt.

GAS TERUG! is een gezamenlijk project van de gemeenten Arnhem, Rheden, Rozendaal en Doesburg, de politie district Arnhem Veluwezoom en het Openbaar Ministerie.

voor nadere informatie:
peter meijer
06-53187522

---