Politie Midden- en West Brabant

District Breda dinsdag 17 oktober

BREDA, 17 oktober 2006

Jongeren aangehouden na wandeling over dak Barones

BREDA: Een 16-jarige jongen uit Rosmalen en een 18-jarige inwoner van s-Hertogenbosch zijn maandagmiddag rond 15.00 uur aangehouden op de Nieuwstraat. Het tweetal liep op het dak van winkelcentrum De Barones. Kort voor hun aanhouding liep het tweetal samen met enkele andere jongeren al door het winkelcentrum en klom overal op en sprong er vanaf. Daarop stuurde de beveiliging de groep naar buiten. Even later werden twee van hen op het dak gezien. Beveiligers haalden ze daar vanaf en belden vervolgens de politie. De jongens zijn na verhoor met een bekeuring wegens baldadigheid naar huis gestuurd.

Winkeldieven aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 17.30 uur twee meisjes uit Teteringen (13 en 14 jaar) aangehouden wegens winkeldiefstal. Het tweetal probeerde bij een schoenenwinkel aan de Ginnekenstraat een paar schoenen mee te nemen zonder die te willen betalen. Op het politiebureau kwamen uit de tas van het 13-jarige meisje kwamen nog meer goederen tevoorschijn die uit winkeldiefstal afkomstig waren. Het tweetal had nog diverse andere winkels in de binnenstad bezocht om kleding te stelen. De meisjes zijn na verhoor aan de ouders overgedragen; de politie maakt proces-verbaal op.

BREDA: Een 30-jarige Bredanaar en zijn 24-jarige vriendin, ook uit Breda, zijn dinsdag aangehouden wegens winkeldiefstal. De man wilde bij een opticien aan de Lange Brugstraat een bril meenemen zonder te betalen. Daarop werd de politie gebeld. Bij zijn fouillering kort na 12.00 uur vonden agenten echter de bril niet terug. Winkelpersoneel gaf daarop aan dat er nog een vrouw bij de man stond ten tijde van de diefstal. Daarop heeft de politie contact gezocht met de vriendin van de man waarna zij zichzelf rond 13.30 uur meldde op het bureau. Daarop werd ze aangehouden. Na verhoor is de vrouw weer op vrije voeten gesteld. De man, die ook ontkent dat hij iets met de diefstal te maken heeft, staat geregistreerd als veelpleger en is conform de afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

ETTEN-LEUR: Bij een supermarkt aan de Kerkwerve zijn dinsdagmiddag rond 13.00 uur twee jongens (13 en 15 jaar) uit Etten-Leur aangehouden. Zij wilden drie pakjes sigaretten meenemen zonder te betalen, maar werden betrapt door winkelpersoneel. Na verhoor is het tweetal aan hun ouders overgedragen; de jongens worden doorverwezen naar bureau HALT.

BREDA: Een 15-jarig meisje uit Breda is rond 13.15 uur aangehouden bij een supermarkt aan de Dr. Struyckenstraat. Zij probeerde een tandenborstel mee te nemen, wat werd doorzien door winkelpersoneel. Het meisje is na verhoor overgedragen aan haar ouders, ze komt in aanmerking voor een traject bij bureau HALT.

Tweetal aangehouden met gestolen auto

BREDA: Twee mannen van 18 en 19 jaar uit Breda zijn maandagavond kort voor 22.00 uur aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij diefstal van een auto. De politie had informatie gekregen dat er op de Luikstraat een gestolen auto zou staan die maandagavond werd opgehaald. Agenten die op de locatie postten, zagen inderdaad twee mannen in een andere auto bij het gestolen voertuig komen. Vervolgens reden ze weg, ieder in één auto. De politie achtervolgde het tweetal kort en kon ze op de Namenstraat aanhouden. De 19-jarige man is dinsdagmiddag na verhoor op vrije voeten gesteld; de 18-jarige is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Bredanaar (53) aangehouden met mes

BREDA: Een 53-jarige Bredanaar is maandagnacht rond 02.40 uur aangehouden op de Meerten Verhoffstraat. Tegen de man liep een verdenking van verboden wapenbezit en toen agenten hem zagen fietsen, werd hem gevraagd af te stappen. De man is gefouilleerd en daaruit kwam een mes van 20 cm uit zijn kleding. De man is meegenomen naar het bureau. Het mes in beslag genomen; na verhoor is man dinsdagmorgen in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee Bredanaren aangehouden voor woninginbraak

BREDA: De politie heeft maandagnacht rond 03.20 uur twee mannen van 17 en 21 jaar uit Breda aangehouden. Ze worden ervan verdacht kort daarvoor een inbraak gepleegd te hebben in een woning aan de Nieuwe Boschstraat. De bewoner van het pand werd kort na 03.00 uur wakker van gestommel en zag nog net twee mannen uit zijn huis vluchtten. Daarbij namen ze een spelcomputer mee. Gealarmeerde agenten konden even later op de Ceresstraat twee mannen aanhouden die voldeden aan het signalement dat de getuige had opgegeven. Het tweetal is in verzekering gesteld; ze ontkennen de inbraak gepleegd te hebben.

Auteur: Andre van den Hul