Ingezonden persbericht


Persbericht

25 september 2006

UTRECHT - Jan Kiemel is één van de keynote sprekers tijdens het seminar Marktwerking en innovatie in de Zorg op dinsdag 17 oktober 2006 bij Media Plaza in Utrecht. Jan Kiemel, voorzitter van het RBV Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, vertelt over de recente overname van het Slotervaartziekenhuis door Meromi Holding B.V.. Stichting Media Plaza organiseert dit seminar om zorginstellingen te informeren hoe ze moeten omgaan met de verschillende marktontwikkelingen, hoe ze het hoofd kunnen bieden aan de toenemende concurrentie en het veranderende gedrag van de zorgconsument. Het seminar wordt geleid door dagvoorzitter Ton Smit, hoofdredacteur van Qure. Andere keynote sprekers tijdens dit seminar zijn Bram den Engelsen van Twynstra Gudde, en Paul Epping van Epping Consultancy.

Op donderdag 31 augustus 2006 hebben Meromi Holding B.V. en de Stichting Slotervaartziekenhuis overeenstemming bereikt over de verkoop van het RBV Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Met deze verkoop is de continuïteit van het ziekenhuis gewaarborgd. Door deze verkoop wordt het Slotervaartziekenhuis het eerste ziekenhuis in Nederland, dat in handen valt van een private, commerciële partij. Tijdens het seminar Marktwerking en innovatie in de Zorg van Media Plaza behandelt Jan Kiemel, voorzitter van de raad van bestuur van het Slotervaartziekenhuis, een businesscase over deze overname. Kijk voor het volledige programma en inschrijving op: www.mediaplaza.nl/seminar/zorgmarktwerking.

Jan Kiemel
Jan Kiemel is de voorzitter van de raad van bestuur van het RBV Slotervaartziekenhuis. De arts Kiemel was, tot oktober 2006, voorzitter van de NVZD (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuis Directeuren) en was voorheen algemeen directeur van het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam.

Media Plaza
Stichting Media Plaza is sinds 1997 het dynamische innovatie en ICT kennisplatform van Nederland met als doelstelling: innovatie met behulp van ICT stimuleren. Dit doet Media Plaza op de vakgebieden Informatietechnologie, Marketing, Informatiebeveiliging, Human Resources en Overheid. Kijk voor meer informatie over Media Plaza en de verschillende activiteiten op: www.mediaplaza.nl.

Noot voor de redactie/