Stichting Bouw Research

Tevredenheid omtrent BouwBeter congres

BouwBeter Congres 2006: tevreden bezoekers, inspirerende inhoud

Met een tevreden stemmende deelname heeft SBR op dinsdag 9 oktober het BouwBeter Congres 2006 gehouden. 'Bouwen aan vernieuwend ondernemen' was het thema van het congres, gehouden in Congrescentrum Figi in Zeist. Met name het optreden van keynote speaker Roel Steenbergen bleek bij de aanwezigen veel indruk te hebben gemaakt. Steenbergen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Diaconessenhuis in Utrecht en ervaren in bouwprojecten, pleitte voor een radicaal andere manier van werken bij de realisatie van projecten.

In zijn 'keynote speech' schuwde Roel Steenbergen niet om de zwaktes van de spelers in de bouwketen te duiden. De strategie die hij voorstaat, is gelegen in een verdergaande samenwerking tussen partners in de bouwketen, die elkaars deskundigheid gebruiken om betere huisvestingsoplossingen te creëren. "Dat is lastig, gezien de regelgeving met betrekking tot uitbesteden", realiseerde Steenbergen zich. "Daarom zullen we de oplossing moeten zoeken in een prestatiegerichte dialoog."

Na de opening van Steenbergen nam debatleider Frénk van der Linden de microfoon over. In een sessie van een uur discussieerden de deelnemers met elkaar over de noodzaak en de mogelijkheid van verandering in hun eigen bedrijfsvoering. Een opvallende conclusie was dat het belang van grondposities als basis voor het zeker stellen van werk aan het afnemen is. Bedrijven in de bouw worden daardoor uitgedaagd zich te profileren via andere middelen. De middag was gereserveerd voor een achttal parallelsessies, verdeeld over twee blokken. Deelnemers waren in een aantal gevallen in de gelegenheid om een eigen case voor te leggen.

Het BouwBeter Congres 2006 werd mede mogelijk gemaakt door Arcadis, BAM Utiliteitsbouw, Bouwfonds MAB Ontwikkeling en PSIBouw.

Het volgende BouwBeter Congres vindt plaats op 4 oktober 2007.