Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Afdelingsmanagers uit functie (17-10-2006)

De afdelingsmanager van de afdeling Openbare Werken en de afdelingsmanager van de afdeling Ruimte Economie & Ontwikkeling zijn ontheven uit hun functie. In overleg wordt gezocht naar passende oplossingen voor de toekomst. Die oplossingen worden gezocht in de eigen organisatie of als dat beter is, buiten onze organisatie.

Burgemeester & Wethouders hebben, als nieuw college, onder andere met het Uitvoeringsprogramma 2006-2010, aangegeven wat de koers is die de komende vier jaar gelopen moet worden.

B&W zijn zich ervan bewust dat de kwaliteit van de ambtelijke organisatie heel erg belangrijk is om alle zaken te realiseren. Daarbij is een cruciale rol weggelegd voor het managementteam. Zij moeten, samen met B&W, de impuls geven aan de organisatie die nodig is voor de ontwikkelingen die B&W willen inzetten.

Met beide managers achten B&W dit niet goed mogelijk. B&W hebben daarom geoordeeld dat het voor alle partijen beter is om een einde te maken aan de samenwerking in deze functies. Samen met de betrokkenen zoeken B&W naar een oplossing die past bij hun kwaliteiten. De Ondernemingsraad is geïnformeerd.