Unieke bijeenkomst voor startende ondernemers in Zwolle


Sterke behoefte aan duidelijke informatie bij startende ondernemers

ZWOLLE, 20060915 -- Twee maanden geleden was de aftrap van StartBedrijf-live in Groningen. Deze bijeenkomst werd door zowel de bezoekers als de sprekers zeer leerzaam gevonden. Hierdoor is besloten om meer bijeenkomsten te houden in het land. De eerstvolgende avondbijeenkomst zal zijn op 17 oktober in Zwolle. Meerdere locaties in Nederland zullen volgen.

Het aantal startende ondernemers stijgt flink in Nederland. StartBedrijf.nl helpt de startende ondernemer met het maken van een goede start en het vermijden van valkuilen. De website onderscheidt zich van overheidsinstellingen etc. door het vermijden van moeilijk taalgebruik. Naast de website www.startbedrijf.nl die meer dan 1000 artikelen bevat over ondernemen worden er ook bijeenkomsten voor starters georganiseerd, StartBedrijf-live geheten.

Een goede voorbereiding vergroot de kans op slagen van een startend ondernemer is de stelling van StartBedrijf. De doelstelling van de bijeenkomsten is om te vertellen dat een eigen bedrijf beginnen vooral leuk is, maar dat er ook vele gevaren aan kleven. Daarnaast willen de makers van StartBedrijf.nl op deze manier in contact komen met de bezoekers van de website die op hun beurt weer met collega-starters in aanraking komen. Hierbij ontstaat een klein netwerk waarin ondernemers gedachten en feiten kunnen uitwisselen.

Vele onderwerpen komen aan bod tijden de bijeenkomst. Zo zal er worden gesproken over de verschillende rechtsvormen, het schrijven van een ondernemingsplan, het belang van een goede administratie, hoe kom je aan klanten, en veel meer zaken die voor een ondernemer belangrijk zijn.

De onderwerpen zullen worden toegelicht door specialisten uit de praktijk, zoals: ING Assurantiegroep, ABN AMRO Bank, Gibo Accountants, Klantenwinkel.nl, EasyStart, ZZP-Nederland en anderen. Uniek is de manier van presenteren. Iedere specialist dient in slechts 10 minuten te vertellen wat voor de startende ondernemer belangrijk is, zonder "moeilijke woorden" of reclametaal te gebruiken.

Na afloop is er gelegenheid om de diverse adviseurs te raadplegen voor specifieke vragen en is er de gelegenheid om kennis te maken met andere collega-starters. Bovendien wordt iedere bezoeker de gelegenheid geboden om gratis een eigen ondernemingsplan te maken. De bijeenkomst heeft plaats voor maximaal 40 belangstellenden. Aanmelden kan op www.startbedrijf.nl