Dienstenbond CNV

Persbericht: CNV wil breder debat over religie en werk 17-10-2006

Feestdagendiscussie leidt tot felle reacties

Naar aanleiding van het interview van Rienk van Splunder, vice-voorzitter van de CNV Vakcentrale, met de Nederlandse Moslim Omroep heeft het CNV honderden reacties van leden en niet-leden ontvangen. "De emotionele toon in de reacties onderstreept de noodzaak om een breder debat te voeren over religie en werk," aldus Van Splunder. "Wederzijds respect is hierbij essentieel."

Een meerderheid van de leden wijst het inruilen van tweede Pinksterdag voor het Suikerfeest af. Tegelijkertijd steunen veel leden wel het idee om niet-christenen meer rechten te geven hun religieuze feestdagen te vieren. Het CNV zal in de komende maanden het initiatief nemen om te bezien op welke manier aan die wens van leden tegemoet kan worden gekomen.

In de tussenliggende periode zal het CNV doorgaan met het maken van afspraken op CAO-niveau. Van Splunder: "Al bijna een eeuw komt het CNV op voor het recht om christelijke feestdagen te kunnen vieren. Dat is inmiddels een verworvenheid voor christenen. Aan die verworvenheid zullen wij nooit tornen. Gelukkig worden inmiddels in steeds meer CAOs ook afspraken gemaakt die niet-christenen in staat stellen hun geloof te vieren. Het CNV zal daarvoor blijven ijveren."

Voor nadere informatie

Jos Stuart, Hoofd Communicatie CNV Vakcentrale, 06-53 202 891