D66

Regiotour Zuid-Holland

18-10-2006

De regiotour van Zuid-Holland begint om 10:30 uur met een bezoek aan het Merewade College in Gorinchem. Deze vmbo-school heeft vorige week een innovatieprijs van 50.000 euro gewonnen. Alexander Pechtold zal deze school, en de afdeling techniek in het bijzonder, persoonlijk gaan feliciteren met deze prijs. Kijk voor de locatie op Merewade.

Vervolgens zal Pechtold tussen 12.00 en 13.00 uur naar het Albeda College in Rotterdam gaan. Hier zal hij met een aantal leerlingen van de aangepaste beroepsopleiding horeca assistent 2b gaan koken tijdens de praktijkles koken.

Alexander Pechtold zal deze dag tevens een bezoek brengen aan de wereldtuinen in de wijk Katendrecht in Rotterdam. Hier zal hij rond 13.30 uur aankomen. Stichting Wereldtuin Katendrecht biedt kinderen een plek waar ze kunnen leren, spelen en hun eigen vaardigheden ontdekken onder begeleiding van professionele vakkrachten. Pechtold zal hier informeel spreken met een aantal van de actieve volwassenen maar ook met de kinderen die er die middag aanwezig zullen zijn.

Tussen 15:45-17:00 uur zal Alexander Pechtold deelnemen aan een rondetafelgesprek met studenten in Delft over vraagstukken m.b.t. hoger onderwijs. Tijdens deze rondetafelbijeenkomst zullen stellingen worden voorgelegd aan de aanwezigen waarop Alexander Pechtold en de onderwijscommissarissen van alle Delftse studentenverenigingen kunnen reageren. Onderwerpen zijn o.a.: het belang van wetenschappelijk onderwijs, leerrechten, de mogelijkheden voor buitenlandse studenten in het Nederlandse onderwijs en de bijverdiensten van studenten tijdens hun studie. De bijeenkomst wordt in het Grand Café de Sjees in Delft gehouden.

Als afsluiting van de dag is er in café/restaurant de Oude Harmonie vanaf 19.00 uur een borrel. Tijdens deze informele borrel, waar leden maar ook niet-leden welkom zijn, zal Alexander Pechtold rond 20:30 uur een speech geven met het onderwerp de agenda voor integratie. Na deze speech zal er uitgebreid verder geborreld worden.


---


Log in Served by MoveNext