Ingezonden persbericht


Persbericht

Canon maakt kleur intelligenter en controleerbaar

Kleurgebruik onder controle met nieuwste generatie multifunctionals

Hoofddorp, 18 oktober 2006 - Canon introduceert de nieuwste multifunctionals om slimmer, betaalbaar, efficiënt en gecontroleerd om te gaan met kleurgebruik. De nieuwe iR C4580i en de iR C4080i zijn voorzien van de nieuwste technologieën die maken dat deze MFP's betere afdrukkwaliteit leveren en nog sneller printen. Door diverse standaardtools en aanvullende opties kunnen de kosten van kleurgebruik tot in detail worden gecontroleerd en waar nodig gelimiteerd. Met de introductie van deze nieuwe kleurenmultifunctionals, onderstreept Canon zijn marktleiderschap in het segment van 'colour' en 'colour capables' in West-Europa.

De multifunctionals van Canon zorgen ervoor dat gebruikers daadwerkelijk efficiënter en effectiever kunnen werken. Onderzoek toont namelijk aan dat gebruikers van kleurendocumenten informatie tot 70% sneller kunnen vinden en tot 80% minder fouten maken. Daarnaast verhoogt kleurgebruik de aandacht en herinnering met meer dan 80% .

100% controle
Met de iR C4080i en iR C4580i voegt Canon aan de toenemende vraag naar kleur iets substantieels toe: controle. In de vorm van diverse hard- en softwaretools heeft de gebruiker de mogelijkheid om de kosten van kleurgebruik te controleren en tevens ook,documentcreatie, bediening en beveiliging onder controle te krijgen.

Productiviteit
Gebruikers kunnen zelf professioneel uitziende documenten produceren en hoeven minder uit te besteden. De MFP's worden namelijk optioneel geleverd met verschillende finishingopties, zoals het vouwen en maken van boekjes en het nieten en perforeren van documenten. Met het optionele iW Publishing Manager kunnen gebruikers verschillende documenten uit Microsoft ExcelTM, WordTM, PowerpointTM en Adobe PDFTM samenvoegen tot één document, dat gemakkelijk aangepast of gepersonaliseerd kan worden.

Beveiliging
Naarmate informatie- en documentstromen toenemen, wordt ook de beveiliging van data en documenten steeds belangrijker. De iR C4080i en iRC4580i bieden diverse opties waarmee eindgebruikers gegevens en documenten kunnen beschermen tegen ongewenst gebruik. Middels de optionele PDF-encryption kit kunnen documenten worden gescand naar een versleuteld PDF-bestand, dat beveiligd is met een wachtwoord. Met de optionele security kit wordt gecodeerde data die op de harde schijf van de iR C4580i staat direct weer gewist. Zo blijven vertrouwelijke gegevens ook daadwerkelijk vertrouwelijk. Het is ook mogelijk om printdata versleuteld over het netwerk naar de iR C4580i te sturen.

Op afstand te beheren
ICT-beheerders kunnen de iR C4580i en de iR C4080i MFP's op afstand centraal beheren, dankzij de iW Management Console (iWMC). Instellingen en de actuele status van de machines zijn hierdoor op afstand aan te sturen. Papierstoringen en onderhoudsproblemen worden sneller opgelost, waardoor er minder tijd verloren gaat.

De iR C4580i en de iR C4080i zijn op dit moment verkrijgbaar in Nederland.

Op de nieuwe website van Canon, http://www.canon.nl/office_colour/index.asp, kunnen gebruikers in een virtueel kantoor kennis maken met de mogelijkheden en toepassingen van de nieuwste Canon kleuren MFP's. De nieuwe technologieën, het beheer van het kleurgebruik en de kosten en de machines zelf worden op een eenvoudige en visuele manier uitgelegd.

Case and Case Company, Management Consultants, Bureau of Advertising, Colour in Newspaper Advertising, Maritz Motivation, Southern Illinois.

Over Canon
Sinds de oprichting in 1935 is Canon een toonaangevende leverancier van innovatieve producten en oplossingen op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie voor consumenten en zakelijk gebruikers. Canon investeert jaarlijks ruim 7,5 procent van de jaaromzet in Research en Development, wat in 2005 zo'n EUR 2 miljard was. Canon heeft de ambitie om in elke branche waarin het actief is, wereldwijd een nummer één positie in te nemen. Canon is volgens onderzoek van Infosource in 2005 nummer één op de Nederlandse MFP markt. Hier maken wereldwijd meer dan 118.000 werknemers zich sterk voor. De bedrijfsfilosofie van Canon is Kyosei en betekent 'samenleven en samenwerken voor het algemeen belang'. Deze filosofie klinkt door in Canons missie, doelstellingen en cultuur. Vanuit deze Kyosei-gedachte ondersteunt Canon verschillende initiatieven op maatschappelijk, cultureel en sportief vlak.

Voor informatie over Canon kijkt u op: www.canon.nl

# # #

Perscontact:
Marcel Surendonk
PR-manager Canon Nederland
tel: 023 567 02 11
mailto:m.surendonk@canon.nl
Miranda Mens/ Nina Breuning
Edelman
tel: 020 301 0980
mailto:nina.breuning@edelman.com
mailto:miranda.mens@edelman.com

Case and Case Company, Management Consultants, Bureau of Advertising, Colour in Newspaper Advertising, Maritz Motivation, Southern Illinois