Politieberichten stad Utrecht, 09.20 uur

Utrecht, 18-10-2006

Grootschalige controle op en rondom de automarkt

UTRECHT Op dinsdag 17 oktober werd door de politie Utrecht, de douane en de belastingdienst gecontroleerd. Dit leverde 113 bekeuringen op, waarvan op de dag zelf al ongeveer 5.000,- kon worden geïnd. De actie was deze keer groter dan de normale controles en vond plaats tussen 05.00 uur en 13.30 uur.

Een deel van de controle richtte zich op de aanpak van overlast die aspirant autokopers veroorzaken buiten het marktterrein. 48 personen konden worden aangehouden, o.a. voor het handelen in voertuigen buiten het marktterrein en het lopen op de snelweg. Eén man die via een sloot langs de Sartreweg probeerde te ontsnappen kon met een nat pak alsnog worden aangehouden.

Rondom het automarktterrein werd ook streng op de naleving van de verkeersregels gecontroleerd. Vijftig verkeersdeelnemers begingen een overtreding en kregen een bekeuring.

Op de automarkt zelf werden diverse strafbare feiten aangepakt. Zo konden eigenaren van voertuigen met verkeerde kentekenplaten en/of autopapieren worden aangepakt. Tevens trof de politie twee autos met vervalste kentekens aan, waarvan één met een vervalst uitvoerdocument. Tegen eigenaren die hun voertuig zonder kentekenplaten te koop aanboden is proces-verbaal opgemaakt.

Aan de grootschalige controle werd meegewerkt door 20 agenten, waaronder twee leden van de bereden politie. Verder werd de actie ondersteund door een tiental medewerkers van de douane en de belastingdienst.

Let op uw tas!

UTRECHT Damestassen zijn een geliefd object voor dieven. Ze schromen er niet voor om deze in cafés en restaurants in de stad Utrecht buit te maken. De politie waarschuwt met name jonge dames alert te zijn om de diefstallen te voorkomen.

De politie en horecaondernemers signaleerden de afgelopen maand een stijging van het aantal tasjesdiefstallen in de Utrechtse horeca. In de maand september betroffen het enkele tientallen. Horecaondernemers zijn alert en treffen maatregelen, zoals het inrichten van bewaakte garderobes. De politie zet zich actief in om de daders op te sporen. Vrouwelijke agenten in burger begaven zich diverse keren in de horecagelegenheden.

Helaas is dit tot nu toe zonder resultaat gebleven. Ook is door de politie gericht gezocht naar mogelijke daders. Het aantal diefstallen lijkt inmiddels af te nemen, maar de politie blijft alert. Jonge vrouwen kunnen zelf maatregelen nemen door hun tas niet uit het oog te verliezen, of deze af te geven bij een bewaakte garderobe. Verdachte situaties of een diefstal op heterdaad kunnen gemeld worden via 1-1-2. De politie is dan snel ter plaatse.

Op heterdaad aangehouden voor inbraak in auto

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag twee jongens aangehouden voor het plegen van een auto-inbraak.

Getuigen belden omstreeks 13.50 uur naar de politie omdat men had gezien dat twee jongens een ruit van een auto op de Keulsekade hadden ingeslagen. Aan de hand van de opgegeven signalementen zagen agenten het tweetal ter hoogte van de Groeneweg met de Keulsekade op een fiets rijden.

De jongens beiden 17 jaar en afkomstig uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De jongens bekenden het feit en gaven tevens aan de fiets zomaar uit een stalling gepakt te hebben. De politie trof op de Keulsekade de auto met ingeslagen ruit aan.

Dronken man aangehouden

UTRECHT Op een afgesloten terrein aan de Mineurslaan heeft de politie in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 oktober een man aangehouden die onder invloed van alcohol was.

Via de meldkamer werden agenten gestuurd naar een terrein aan de Mineurslaan. Hier zou een onbekende man gereden hebben met graafmachines. Ter plaatse trof de politie een 35-jarige man uit Utrecht aan. De man was rondom dronken en had vermoedelijk met meerdere graafmachines gereden. Hierbij had de man de machines opengebroken en het contactslot doorverbonden.

De Utrechter werd aangehouden maar verzette zich hevig hiertegen. Uiteindelijk werd hij met gepast geweld geboeid afgevoerd naar het bureau.Tijdens de rit naar het bureau bleef de man agressief en trapten tegen de deuren van de surveillanceauto.

Schennispleger aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 oktober heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van schennis.

Een medewerker van de politie fietste omstreeks 00.15 uur van zijn werk naar huis. Onderweg werd hij ter hoogte van de Amsterdamsestraatweg aangesproken door een vrouw die hem vertelde dat zij zojuist een schennispleger had gezien. De politiemedewerker vroeg aan de vrouw de locatie waar zij de man gezien had en ging op onderzoek uit. Ter hoogte van de Harpstraat zag de vrouw de schennispleger lopen. De 32-jarige schennispleger uit Polen werd door de politiemedewerker aangehouden en overgedragen aan zijn inmiddels gewaarschuwde collegas. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft op de Brailledreef dinsdagmorgen een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 10.00 en 12.00 uur werden in totaal 83 bestuurders aan de kant gezet en aan een controle onderworpen. De agenten schreven bekeuringen uit voor onder andere, het niet dragen van de autogordel, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het niet handsfree bellen, geen geldige APK, het negeren van het rode verkeerslicht en het los vervoeren van kinderen achter in de auto.