Politie Haaglanden

persberichten 18 oktober

Haaglanden, 18-10-2006

62 tips na uitzending opsporing verzocht
Den Haag 62 tips leverde de uitzending van opsporing verzicht op. In de uitzending van dinsdag 17 oktober werd aandachtgevraagd voor de vondst van de dode man in Madestein. De komende dagen gaat het rechercheteam de gegeven tips onderzoeken. Het programma wordt vandaag om 13.20 uur op Nederland 2 herhaald.

Achtervolging eindigt in aanrijding
Den Haag - Een achtervolging van een scooter met daarop drie personen eindigde dinsdag 17 oktober rond 14.30 uur in een aanrijding. De scooter stond te wachten voor het rode stoplicht op de kruising van de Juliana van Stolberglaan met de Prins Clauslaan toen de politie de berijders wilde staande houden. Ze zaten namelijk met zijn drieën op de scooter, waarvan de twee bijrijders zonder helm. De bestuurder besloot er als een haas vandoor te gaan en reed weg door het rode stoplicht. Op dat moment wist de politieagent de verdachte die als laatste achterop zat eraf te trekken. Op de Willem Alexanderweg had de politie de doorgang voor de scooter afgesloten door een politievoertuig op het fietspad te parkeren. De scooter reed echter zo hard dat hij niet kon remmen en knalde op de achterzijde van het politievoertuig. Bij nader onderzoek bleken de verzekeringsgegevens van de scooter niet in orde. De drie Hagenaars van 17, 26 en 27 zijn aangehouden. De twee bijrijders ontvingen een bekeuring voor het niet dragen van de helm en de bestuurder voor het onttrekken aan zijn aanhouding.

Henneptransport mislukt
Den Haag - Tijdens een verkeerscontrole op dinsdag 17 oktober rond 14.00 uur, op de Conradkade rook een politieagent een sterke henneplucht vanuit het voertuig van een 27-jarige Hagenaar. De verdachte liet in eerste instantie een pakje sigaretten zien met hierin een klein beetje hennep. De lucht was echter zo sterk dat de politie besloot de kleding en het voertuig te doorzoeken. De verdachte verklaarde dat hij hennep moest afleveren bij een coffeeshop en toonde een plastic zak. De verdachte is hierop aangehouden en in de zak bleken henneptoppen te zitten met een gewicht van ongeveer 210 gram. De hennep is in beslaggenomen en de verdachte kreeg een boete van 460 euro.

Er gaat niets boven een nat pak
Den Haag Een 23-jarige inwoner van Den Haag had dinsdagavond zoveel gedronken dat hij pardoes in het water langs de Pletterijkade viel. De politie werd omstreeks zeven uur gebeld door getuigen, maar toen agenten ter plaatse kwamen, bleek de man op het droge te zijn geklommen. Uiteindelijk werd de man aangetroffen in een portiek op het Rijswijkseplein. Hij was ladderzat en weigerde dekens van de brandweer en de GGD, die ook waren gealarmeerd. De politie hield de man vanwege openbare dronkenschap en nam hem mee naar het politiebureau. Daar werd de man gedwongen zijn natte kleren uit te trekken en een droge overal aan te doen. Toen de man even later met een bekeuring op zak werd weggestuurd, trok hij prompt de overal weer uit en ging hij pas weg toen hij zijn natte kloffie had terug gekregen en aangetrokken.

Autobanden lek gestoken
Den Haag Een onbekende man heeft woensdagochtend omstreeks half vijf in de Hendrick Goltziusstraat de banden van zeven autos lek gestoken. Van de dader ontbreekt elk spoor. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000.

Vrouw valt uit gehandicapte voertuig
Den Haag - Doordat een skateboard onder de invalidenwagen schoot van een 80-jarige vrouw uit Den Haag, kwam zij ten val. Het slachtoffer reed met haar wagen in de Archimedestraat toen het board onder haar wagen schoot. Hierdoor viel ze uit haar stoel en raakte daarbij gewond. De politie heeft het voertuig bij haar thuis weer aan de stekker gezet en heeft haar net gekochte eten in de koelkast gezet. Het slachtoffer en de skateboarder gaan de afhandeling van de schade samen regelen.

Oproep getuigen straatroof
Den Haag - De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van een straatroof op dinsdag 17 oktober rond 14.30 uur. Het slachtoffer, een 15-jarig Haags meisje, reed met haar telefoon in haar hand op het fietspad bij het King Oliviereiland. Vervolgens kwam er een scooter met twee personen aanrijden. De bijrijder trok de telefoon uit haar hand, waardoor het slachtoffer ten val kwam en haar gezicht verwondde. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Poging diefstal wieldoppen
Den Haag - De politie kreeg op woensdag 18 oktober rond 2.00 uur een melding dat twee mannen op de Wolvenrade bezig waren met het verwijderen van wieldoppen van een auto. Ter plaatse werden geen personen aangetroffen, maar wel vier wieldoppen naast de vier wielen. Op de Eekhoornrade zagen politieagenten een auto met twee mannen rijden die voldeden aan het signalement van de getuige. De mannen, een 26-jarige en een 32-jarige Hagenaar, zijn aangehouden. De auto waarin de verdachten reden is in beslag genomen en daarin werd gereedschap aangetroffen. De politie stelt nader onderzoek in naar de verdachten.

20 bonnen bij verkeerscontrole
Voorburg Twintig automobilisten werden op dinsdag 17 oktober tussen 11:00 en 13:00 uur de Prins Bernardlaan bekeurd. De overtredingen waren: te hard rijden, geen gebruik autogordel en geen voorrang verlenen aan voetgangers op zebrapad.

Automobilist rijdt kind (6) aan
Leidschendam Een 6-jarig kind uit Leidschendam raakte op dinsdag 17 oktober om 16:40 uur gewond bij een aanrijding op de Burgemeester Banninglaan. Een 24-jarige automobilist reed tegen het jongetje dat op een zebrapad de rijbaan wilde oversteken. Het kindje werd met hoofdletsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Dure plas
Rijswijk Een 33-jarige Dorttenaar met hoge nood had op woensdag 18 oktober om 03:00 uur beter een toilet kunnen opzoeken. De man ledigde zijn blaas op de KfarSavaweg maar werd gesnapt door surveillerende politieagenten. Na controle bleek dat de man nog voor 440,-- aan boetes had openstaan die hij direct moest afrekenen.

Getuigen gezocht diefstal koper
Wateringen Bij een bedrijf aan de Dorpskade is in de nacht van 17 op 18 oktober circa 35 meter koperdraad gestolen. Het draad zat verwerkt op een dak en diende als bliksemafleiding. Bij een bedrijf aan de Willem III straat werd eveneens een koperen bliksemafleider weggenomen. Van de daders ontbreekt elk spoor. Getuigen kunnen zich melden aan bureau Westland via 0900-8844.

Iedereen nuchter
Maasland Maar liefst 128 automobilisten werden op dinsdag 17 oktober tussen 20:00 en 22:00 uur op de Oude Veiling gecontroleerd op alcoholgebruik. Niemand bleek te veel te hebben gedronken.

Woninginbreker aangehouden
Maasland Politieagenten constateerden vannacht om 04.25 uur dat in een woning aan de Tijns was ingebroken. Nadat zij de aangifte hadden opgenomen stelden zijn een onderzoek in de buurt in. Zij werden vervolgens aangesproken door een wijkbewoner die met zijn honden buiten liep en ergens een vreemd getik op een ruit hoorde. De agenten namen direct polshoogte en zagen nog net een man op een mountainbike weg fietsen. Er werd een achtervolging ingezet die resulteerde in de aanhouding van een 42-jarige Delftenaar. In zijn fouillering troffen de agenten een videocamera, GSM en een schaar aan. De herkomst van deze goederen wordt onderzocht. De verdachte werd voor verhoor ingesloten.

Politie zoekt getuigen aanrijding
Zoetermeer Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een aanrijding op dinsdag 17 oktober om 13:50 uur. Een 35-jarige vrouw met achterop haar kindje werd op de kruising van de Akkerdreef met de Gaardedreef gesneden door een nog onbekende automobilist. Deze automobilist (mogelijk een vrouw in een zilverkleurige auto) reed zonder zich om het slachtoffer te bekommeren door. De vrouw en haar kindje werden met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis. Getuigen wordt verzocht zich te melden bij bureau Zoetermeer, via 0900-8844.

Politie zoekt getuigen brandstichting
Zoetermeer Politie Haaglanden zoekt getuigen van een brandstichting aan de H.M. van Randwijkhove. Door onbekenden werd op woensdag 18 oktober om 01:00 uur de voetgangersbrug in brand gestoken. Politieagenten die ter plaatse kwamen zagen dat de brug volledig in de brand stond. Nadat de brandweer het vuur had geblust bleek dat de brug zwaar was beschadigd en is voorlopig onbruikbaar. Getuigen kunnen bellen met bureau Zoetermeer via 0900-8844. Bellen met meld misdaad anoniem kan via 0800-7000.