Politieberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 18-10-2006

Verdachten autodiefstal aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een auto.

Omstreeks 02.15 uur belde een bewoonster van de Buitenstede omdat zij wakker werd van geluid. Ze zag dat een man in een auto zat te rommelen die niet van hem was en belde snel de politie. Ook zag de vrouw een andere man wegrennen. Agenten zochten de omgeving af en zagen een man een tuin inrennen. In de tuin bleken twee mannen, een 19-jarige Utrechter en een 31-jarige man zonder vaste woonplaats, te zitten die aan het opgegeven signalement voldeden. Ze zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Verkeersongevallen met gewonden

NIEUWEGEIN Op A.C. Verhoefweg ter hoogte van de oprit naar de rijksweg A12 heeft dinsdagavond een aanrijding plaatsgevonden.

Agenten werden omstreeks 22.30 uur naar het ongeval gestuurd. Daar troffen ze een 21-jarige automobilist uit Houten aan en een 30-jarige automobilist uit Den Haag. De bestuurders waren tegen elkaar aangereden en stonden naast een omvergereden lantaarnpaal. Na het opnemen van alle verklaringen bleek dat de Houtenaar over de A.C. Verhoefweg richting Utrecht reed en de oprit naar de A12 passeerde. Hij realiseerde zich dat hij de afslag had gemist en keerde om. Hierbij zag hij de automobilist uit Den Haag over het hoofd, die op dat moment naast hem reed op de linkerbaan. Na de botsing tussen de beide autos reed de Houtenaar een lantaarnpaal omver. Hij is per ambulance met pijn in zijn schouder naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd.

NIEUWEGEIN Op de kruising Batauweg Noordstedeweg heeft dinsdagavond een aanrijding plaatsgevonden waarbij een 40-jarige fietsster uit IJsselstein gewond raakte.

De politie kreeg omstreeks 20.15 uur de melding van het ongeval. Het bleek dat een 31-jarige bestuurster van een bestelbus uit Nieuwegein op de rotonde de fietsster over het hoofd had gezien. Beide weggebruikers kwamen in aanrijding en de fietsster raakte zwaar gewond. Met een gebroken neus en heup is de vrouw per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd. Tegen de bestuurster van de bestelbus wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief aangehouden door omstanders

NIEUWEGEIN - Twee omstanders hebben dinsdagmiddag een fietsendiefje aangehouden.

Een getuige zag omstreeks 14.00 uur dat de jongen samen met twee vriendjes een fiets stal op het Wenckebachplantsoen aan de achterzijde van een fietsenwinkel. De man hield de jongen op heterdaad aan en schakelde de politie in. Die nam de jongen mee naar het politiebureau voor verhoor. De jongen zal waarschijnlijk naar Bureau Halt worden doorverwezen.

Diefstal uit vrachtwagen

NIEUWEGEIN - Twee jongens zijn dinsdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een diefstal uit een vrachtauto.

Omstreeks 14.10 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een aan de Frankrijkstraat geparkeerde vrachtauto. Toen de politie ter plaatse kwam waren de verdachten al weg. Wel overhandigden getuigen een kentekenplaatje van een brom- of snorfiets. Even later meldden zich twee jongens uit IJsselstein, van 16 en 18 jaar oud, aan het politiebureau. Zij wilden aangifte doen van een gestolen kentekenplaatje. Aangezien dit het op de Frankrijkstraat aangetroffen kentekenplaatje was, zijn de jongens aangehouden en later in verzekering gesteld. De zaak is in onderzoek.