Politie Hollands Midden

Datum: 18 oktober 2006

Oegstgeest Insluiper aangehouden

De politie heeft woensdag 18 oktober rond 04.25 uur in een verzorgingscomplex aan het Van Wijckerslootplein een 37 jarige man uit Zutphen aangehouden. De man was daar binnengeslopen en bezig vanaf het binnenplein via een geopend raam een tas uit een kamer van een bewoonster te hengelen. Een bejaardenverzorgster die dit zag belde onmiddellijk 112. In zijn vluchtpoging rende hij met de als hengel gebruikte bamboestok op de agenten af. De agenten reageerden professioneel door hem snel in de boeien te slaan. Hij is ingesloten. De politie gaat verder met het onderzoek.

Oegstgeest Onder invloed rijden zonder rijbewijs

De politie heeft woensdag 18 oktober rond 02.00 uur bij een benzinestation aan de Rijksweg A44 een 31 jarige bromfietser uit Noordwijk aangehouden. De agenten zagen de man over de Rijksweg aan komen rijden en spraken hem aan. Het bleek dat hij er voor had gekozen om de Rijksweg te nemen om zo bij een benzinestation te komen omdat zijn bromfiets anders Noordwijk niet zou halen. Een ademtest bracht aan het licht dat hij ook nog had gedronken. De ademanalyse die aan het politiebureau volgde gaf als uitslag 280 ug/l (limiet 220 ug/l). Bij nadere controle bleek ook nog eens dat het rijbewijs van de man bij eerdere verkeersovertredingen was ingevorderd en hij een rijontzegging had. De politie heeft na overleg met de officier van justitie de bromfiets in beslaggenomen en maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed, tijdens een rijontzegging en over een Rijksweg.

Voorschoten Aanhoudingen voor vernielen raam

De politie heeft dinsdagavond 17 oktober rond 22.00 uur twee 17 jarige jongens in hun woning in Voorschoten aangehouden voor een vernieling van een ruit van flatwoning aan de Buizerderf eerder die avond. Met een deel van een pompoen gooiden de twee uit baldadigheid de ruit in. De bewoonster zag de twee weglopen en belde de politie. Die wist de twee al snel te achterhalen. Beiden kregen een proces-verbaal.

Alphen aan den Rijn Inbraken, een aanhouding De politie kreeg op woensdag 18 oktober, rond 03.40 uur, de melding dat er een man over het dak van een woning aan de Emmalaan liep. Agenten gingen direct ter plaatse en zochten rond de woning en troffen een man aan die zich aan het hek aan de zijde van de Rijn had vastgeklemd. De man werd aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. De man, een 31 jarige Gouwenaar, is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De Gouwenaar is ingesloten omdat hij een veelpleger is, de politie zet het onderzoek naar hem voort.

In dezelfde nacht werd er ingebroken in een kledingwinkel aan het Thorbeckeplein. Met een steen werd een ruit ingegooid. Een getuige zag drie mannen weglopen waarna de politie een zoekslag in de omgeving maakte. Zonder resultaat. Bij de winkel bleek dat de mannen binnengedrongen waren en een geldbedrag en kleding hadden buit gemaakt. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie is een onderzoek gestart naar de winkelinbraak.

Aarlanderveen Botsing tussen fietsers De politie heeft hulp geboden bij een verkeersongeval op de Nieuwkoopseweg in Aarlanderveen. Het ongeval vond plaats op dinsdag 17 oktober, rond 15.30 uur. Een 14 jarige jongen uit Nieuwkoop reed over het fietspad van de Nieuwkoopseweg. Hij werd afgeleid en keek om waardoor hij op de verkeerde helft van het fietspad terecht kwam. Hier kwamen juist twee fietsers aanrijden. Een 64 jarige man uit Rijpwetering het gezelschap kwam in botsing met de jongen en kwam ten val. Hij raakte gewond en is met onder andere een wond aan zijn arm naar het ziekenhuis in Leiderdorp gebracht.

Woubrugge Bestuurder onwel geworden Een 19 jarige vrouw uit Amsterdam is op dinsdag 17 oktober, rond 20.10 uur, terwijl zij een auto bestuurde onwel geworden. Zij reed op dat moment over de Woudsedijk-Zuid in de richting van Rijnsaterwoude. Zij verloor de macht over het stuur en raakte links van de weg en reed de dijk omhoog. Vervolgens is zij naar rechts gedraaid en kwam zij weer op de weg terecht om daarna aan de rechterkant van de weg terecht te komen. Zij botste tegen een hekwerk aan en belandde in een weiland. Een automobilist die achter haar reed hielp haar uit de auto en bracht haar naar huis. Uiteindelijk is zijn naar het ziekenhuis gebracht omdat zij klaagde over rug- en buikpijnen.

Zoeterwoude Auto op zijn kop Op dinsdag 17 oktober, rond 20.20 uur, is er een auto op zijn kop aangetroffen op de Zuidbuurtseweg in Zoeterwoude. Agenten zijn na het krijgen van de melding ter plaatse gegaan en troffen de auto aan. De bestuurder was inmiddels door een getuige uit de auto gehaald en zij had eerste hulp toegepast. De bestuurder (personalia onbekend) was buiten bewust zijn en is zo snel mogelijk per ambulance naar het ziekenhuis in Leiden gebracht. De verkeersdienst heeft op de plaats van het ongeval onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. De politie zet vandaag het onderzoek voort.

Nieuwerkerk aan den IJssel Botsing tussen bromfietser en fietser Een 12 jarige fietser uit Nieuwerkerk aan den IJssel en een 40 jarige bromfietsster uit dezelfde plaats zijn op dinsdag 17 oktober rond 15.50 uur, tegen elkaar aan gebotst op de Waterschapsweg. De 12 jarige fietser had op het fietspad niet voldoende rechts gehouden waardoor hij op de tegemoetkomende bromfietsster was gebotst. Beiden kwamen ten val, de bromfietsster had nekletsel en is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De jongen had pijn aan zijn knie maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Waddinxveen Beroving van fiets, getuigenoproep Een 13 jarige meisje uit Waddinxveen heeft op maandag 16 oktober, rond 16.15 uur, haar fiets onder bedreiging moeten afstaan aan een jongen en een meisje. De jongen en het meisje hielden haar tegen op de Puttelaan. De jongen pakte de sleutel van de fiets weg en het meisje bedreigde haar. Het dertienjarige meisje heeft vervolgens haar fiets afgestaan en is teruggegaan naar huis. Zij deed aangifte bij de politie van de diefstal van haar fiets. Aangezien het op klaarlichte dag gebeurde, hoopt de politie dat er getuigen zijn. De fietstassen zijn inmiddels teruggevonden, maar de fiets nog niet. Het gaat om een blauw/groene Batavus fiets met achterop groene krantentassen. Getuigen kunnen bellen naar het politiebureau van Waddinxveen via 0900-8844.

Zevenhuizen Onder invloed rijden met onverzekerde auto

De politie heeft zondag 15 oktober rond 02.30 uur aan de Noordelijke Dwarsweg een 56 jarige automobilist uit Zevenhuizen aangehouden. Agenten zagen de man met wisselende snelheden en slingerend rijden en kregen het vermoeden dat hij gedronken had. De ademtest was daarin al positief. Na zijn aanhouding volgde de ademanalyse die een uitslag liet zien van 745 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in. Zijn auto werd voorlopig achter het hek gezet omdat bleek dat deze niet verzekerd was. Verder kwam aan het licht dat hij nog 1020 euro aan boetes moest betalen. Nadat hij deze betaald had werd hij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed, het rijden in een onverzekerd voertuig en het negeren van een door de agenten gegeven stopteken. Het lukte de agenten namelijk pas met assistentie van collega's tot staan te brengen nadat hij eerder niet reageerde op stoptekens die met de politieauto werden gegeven en dat zelfs niet deed in combinatie met een aangezet blauw zwaailicht.
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --