Politieberichten eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 18-10-2006

Aangehouden voor diefstal koper

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht dinsdag 17 op woensdag 18 oktober een man aangehouden omdat hij koper van een dak wilde stelen.

Door de beveiliging van een bedrijf aan de Diamantweg werd omstreeks 02.10 uur naar de politie gebeld omdat zij geluid op het dak van het bedrijf hoorden. Ter plaatse troffen agenten niemand meer op het dak aan. Tijdens een onderzoek in de omgeving trof de politie plotseling twee mannen verstopt in de bosjes aan. Eén van de mannen 21 jaar uit Amersfoort kon worden aangehouden de tweede verdachte zag kans weg te komen.

Op het dak van het bedrijf hadden de verdachten een grote hoeveelheid koper losgeknipt. Tevens werden een betonschaar en werkhandschoenen aangetroffen. De Amersfoorter werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Op heterdaad aangehouden

AMERSFOORT Dinsdagavond heeft de politie bij een school aan de Zangvogelweg een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Getuigen belden omstreeks 22.05 uur naar de politie omdat ze gezien hadden dat twee mannen zich verdacht ophielden in de omgeving van een school aan de Zangvogelweg. Op het moment dat de eerste surveillanceauto de Zangvogelweg in kwam rijden renden twee mannen bij het zien van de politie hard weg. Na een korte achtervolging kon één van de mannen worden aangehouden.

Het betrof een 18-jarige man uit Amersfoort. Bij de school werden geen braaksporen ontdekt. Getuigen wisten te melden dat er mogelijk een fiets ontvreemd was. Ter hoogte van het Valleikanaal werd een fiets aangetroffen. De politie onderzoekt nog of de fiets gestolen is en of de verdachte hiervoor verantwoordelijk is.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Dinsdagmiddag heeft de politie bij een winkel aan de Zonnehof drie mannen aangehouden voor het plegen van diefstal.

Door de beveiliging van een winkel aan de Zonnehof werd omstreeks 14.45 uur naar de politie gebeld omdat men het vermoeden had dat een aantal mannen zich schuldig maakte aan diefstal. De mannen liepen op en neer tussen de winkel en hun auto. Telkens werd de kofferbak geopend en goederen in de kofferbak gelegd. De politie besloot de mannen te controleren.

Op het moment dat weer twee mannen naar de auto toe kwamen lopen werden zij door agenten aangesproken en gevraagd of zij de kofferbak wilden openen. Hier lagen diverse kledingstukken en schoenen in die van diefstal afkomstig waren. De twee mannen 18 en 24 jaar beiden uit Polen- werden aangehouden. Enige tijd later kwam een derde verdachte een 19-jarige man uit Polen naar de auto toelopen. Ook deze man werd aangehouden. Allen werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aangehouden voor belediging

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagavond op de Zangvogelweg een jongen aangehouden voor belediging.

Omstreeks 20.40 uur controleerden agenten een drietal jongeren op de Zangvogelweg. De jongens voerden geen verlichting op hun fiets. Op het moment dat de agenten de jongens hierop aanspraken en een bekeuring uitschreven, vond één jongen 17 jaar uit Amersfoort - het nodig de agenten op een grove manier te beledigen. De jongen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.