Politieberichten Heuvelrug, 10.40 uur

Utrecht, 18-10-2006

Verdacht pakket

DRIEBERGEN - RIJSENBURG - Dinsdag 17 oktober omstreeks 12.00 uur ontving de politie de melding van een verdacht pakket op het NS-station Driebergen-Rijsenburg.

De politie ging ter plekke en zette uit voorzorg de omgeving af. Ook het treinverkeer moest omstreeks 12.45 uur worden stopgezet. Een bomverkenner van de politie verrichtte een verkennend onderzoek en gaf aan dat speciale honden van het KLPD nodig waren voor nader onderzoek. Na ongeveer drie kwartier bleek dat in het pakket geen explosieve stoffen zaten. Het treinverkeer kon hierna weer worden hervat. De politie doet onderzoek naar de herkomst van het pakket.

Onder invloed

LANGBROEK - Op de Wijkerweg is woensdagmorgen een 53-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede aangehouden voor rijden onder invloed.

De man werd 18 oktober omstreeks 00.50 uur gecontroleerd en moest blazen. Hij had te veel op en werd aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 410 ug/l in zijn lichaam had. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigenoproep vernieling auto

VEENENDAAL - In de nacht van zondag 15 op maandag 16 oktober hebben onbekenden een auto aan het Schrijverspark vernield. De politie hoopt dat getuigen iets hebben gezien, wat kan helpen bij het politieonderzoek.

De aangever parkeerde zondagavond rond 22.30 uur zijn auto bij het Schrijverspark. Toen hij de volgende ochtend rond 07.00 uur zijn auto zag, was die ernstig vernield. Ruiten waren ingeslagen en de auto had een flinke deuk.

Mensen die kunnen helpen bij het onderzoek, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Veenendaal, via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

j