Politie Midden- en West Brabant

Woninginbrekers weer actief

BERGEN OP ZOOM, 18 oktober 2006

Toename aantal woninginbraken

Woninginbrekers weer actief tijdens de donkere dagen
BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL: Rond deze tijd van het jaar worden de dagen weer korter en de nachten weer langer. De duisternis valt s avonds vroeg in. Helaas gaat deze periode altijd gepaard met een toename van het aantal woninginbraken. Het afgelopen weekend was dat weer te merken.

Tussen vrijdagavond en zondagavond is in ons district 16 keer ingebroken in woningen. Het inbrekersgilde is actief in de avonduren en spitst zich met name toe op vrijstaande woningen. De dorpskernen van Wouw, Putte, Nispen, St. Willebrord en Huijbergen zijn dit weekend ook niet overgeslagen. In de meeste gevallen kunnen de inbrekers de woning binnenkomen door aan de achterzijde een deur of een raam open te breken. In veel gevallen is de achterzijde van de woning een zwakke plek. Het inbrekersgilde kan daar ongestoord werken omdat er weinig tot geen verlichting is aangebracht en de woning aan die zijde niet goed is beveiligd. De inbreker kan zo snel en makkelijk een woning binnenkomen.

De buit is in veel gevallen de voor de hand liggende goederen. Denk daarbij aan laptops, sieraden, geld en mobiele telefoons. De politie vindt het belangrijk om het aantal woninginbraken verder terug te dringen. Zij onderzoekt alle woninginbraken op technische sporen die kunnen leiden tot een dader. De politie kan het echter niet alleen en heeft uw hulp daarbij nodig. Wees altijd waakzaam in Uw buurt en zorg dat uw huis goed is beveiligd.

Wist u dat U met het Politie Keurmerk Veilig Wonen tot 90/% minder risico loopt op een inbraak in uw woning?

Kijk voor meer informatie op www.politiekeurmerk.nl.

Auteur: Nicolette Bovenhorst