Politie Gelderland-Midden

Motorrijder gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 18-10-2006 10:58:34

Scherpenzeel - Bij een verkeersongeval op de Barneveldsestraat in Scherpenzeel is dinsdagmiddag een 30-jarige motorrijder uit Haarlem gewond geraakt. De man werd omstreeks half vijf aangereden door een auto en liep daarbij nog onbekend letsel op. De automobilist, een 35-jarige Barnevelder, was met de schrik vrijgekomen. Volgens getuigen en betrokkenen wilde de Haarlemmer met zijn motor op de weg keren en had daarbij vermoedelijk de naderende auto niet opgemerkt. Van drankgebruik was geen sprake, aldus de politie. De gewonde Haarlemmer is naar het UMC in Utrecht gebracht. Bij het ongeval werd ook de traumahelikopter ingezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (5) gewond na val van klimrek

Publicatiedatum: 18-10-2006 10:57:57

Barneveld - Een vijfjarig meisje uit Barneveld is dinsdagmiddag gewond geraakt na een val van een klimrek aan de Dr. Kuyperlaan in haar woonplaats. Het slachtoffertje klaagde over rugpijn en zou haar benen niet kunnen bewegen. Bij aankomst van de ambulance leek het echter al weer wat beter te gaan. Het meisje is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietser gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 18-10-2006 10:57:09

Ede - Een 79-jarige fietser uit Den Haag is dinsdagochtend in Ede gewond geraakt bij een aanrijding op de Verlengde Arnhemseweg in Ede. De man wilde rond half twaalf de weg oversteken en was daarbij geschept door een auto. De Hagenaar is met verschillende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie had de man vermoedelijk de snelheid van de naderende auto verkeerd geschat. Van drankgebruik was geen sprake, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barnevelders opgepakt na aanrijding

Publicatiedatum: 18-10-2006 10:55:03

Barneveld - Twee Barnevelders van 21 en 22 jaar zijn in de nacht van dinsdag op woensdag door de politie in hun woonplaats opgepakt. De twee worden ervan verdacht betrokken te zijn geraakt bij een aanrijding op de Van Wijnbergenlaan en na de aanrijding op de vlucht te zijn geslagen. Politieagenten waren rond half vier gealarmeerd door buurtbewoners, die gewekt werden door een klap. Kort daarna bleek een auto in een struikgewas te zijn gereden. Getuigen hadden twee mannen weg zien rennen. Na onderzoek kwam de verdenking bij de twee Barnevelders te liggen. De mannen werden thuis aangetroffen. Omdat niet duidelijk was wie van de twee gereden had werden beiden aangehouden. De 21-jarige bekende later gereden te hebben en had verklaard de macht over het stuur te zijn verloren. Bovendien bleek de Barnevelder geen rijbewijs te hebben en onder invloed van alcohol te hebben gereden. Bij de man werd een promillage gemeten van 0,22 (voor beginnende bestuurders geldt een limiet van 0,21 promille).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Minderjarige meisjes betrapt bij winkeldiefstal
Publicatiedatum: 18-10-2006 10:54:26

Nijkerk - Twee meisjes van veertien en vijftien jaar uit Amersfoort zijn dinsdagmiddag betrapt op winkeldiefstal bij een zaak aan de Langestraat in Nijkerk. Het duo wordt ervan verdacht twee paar schoenen te hebben gestolen. Een verkoper greep de meisjes in de kraag toen bij het verlaten van de zaak het alarm afging. Bij controle bleken ze de buit echter niet meer bij zich te hebben waarop hij de meisjes liet gaan. Wel belde hij de school van de meisjes op waarna alsnog de politie erbij werd gehaald. Die hield de meisjes later aan. Beiden bekenden de diefstal en hadden verklaard de buit aan een derde te hebben meegegeven. Justitie beslist wat er verder met de Amersfoortse meisjes gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---