Politie Groningen

Woensdag 18 oktober 2006

Provincie Groningen, 18-10-2006

Groningen: Stadjer vernielt auto

De politie heeft dinsdagmiddag op de P.C. Hooftlaan een 47-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. Een 65-jarige man uit Groningen reed met zijn auto in de Spieghelstraat achteruit. De verdachte liep op dat moment achter de auto en hij sloeg vervolgens tegen de auto. Hierop ontstond een woordenwisseling tussen beide Stadjers. De 47-jarige verloor hierbij zijn zelfbeheersing en trapte meerdere keren tegen de auto. Het voertuig raakte door de trappen beschadigd. De man liep vervolgens weg, waarna hij door de politie werd ingerekend. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilist na kop-straatbotsing gewond

Een 25-jarige man uit Groningen is dinsdagmiddag op de Bornholmstraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 40-jarige automobilist uit Aduard wilde op de Bornholmstraat linksaf slaan en bracht zijn auto tot stilstand. Het slachtoffer kon zijn auto niet tijdig tot stilstand brengen en botste achterop de auto van de Aduarder. De Stadjer werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De auto van de 40-jarige werd gesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: politie houdt veelpleger in gestolen auto aan

De politie heeft dinsdagavond op de Paddepoelsterweg een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. De verdachte werd in een auto aangetroffen, die was gestolen vanaf het terrein van een garagebedrijf aan de Florakade. De Stadjer, een bekende veelpleger, kon geen verklaring afleggen over de herkomst van de auto. Hij werd aangehouden en ingesloten. De eigenaresse, een 39-jarige vrouw uit de stad, heeft al aangifte gedaan van de diefstal. Zij had de auto ter reparatie en ter keuring bij het betreffende garagebedrijf aangeboden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: Stadjer zwaar onder invloed op brommer

De politie heeft dinsdagavond op de Bornholmstraat een 40-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd rijdend op zijn brommer gecontroleerd. De agenten roken een alcohollucht, waarna de bromfietser een blaastest moest afleggen. Deze test wees uit dat hij te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat hij 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van elf uur opgelegd. Daarnaast kreeg de verdachte een bekeuring, omdat hij ten onrechte een oranje plaat op zijn voertuig had zitten. Bij nader onderzoek bleek namelijk dat hij op een bromfiets reed en zodoende een gele plaat moest voeren. De politie maakt proces-verbaal op. De 40-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: dronken man belemmert verkeer

Op de kruising Damsterdiep met de Petrus Campersingel heeft de politie dinsdagavond een 39-jarige man uit Garrelsweer aangehouden voor openbare dronkenschap. Politieagenten zagen de man het rode voetgangerslicht negeren en slingerend de weg oversteken. Het verkeer dat nog stond te wachten voor de kruising kreeg op dat moment groen. De verdachte liep gewoon door, waardoor enkele automobilisten moesten remmen of uitwijken voor de dronken Garrelsweerder. Hierop werd de 39-jarige door de agenten ingerekend. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Hij kreeg een bon voor openbare dronkenschap.

Groningen: bromfietser onderuit door overstekende kat

Een 17-jarige bromfietser uit Groningen is dinsdagavond op de Grevingaheerd gewond geraakt na een ongeval. De jongen reed op het fietspad en moest plotseling uitwijken voor een overstekende kat. Hij verloor de macht over het stuur en kwam ten val. Met knieletsel werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: verdachte man met inbrekersgereedschap

De politie heeft dinsdagnacht in de Tingtangstraat een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor poging tot diefstal. De politie reageerde op een melding van twee getuigen dat de verdachte bij een aantal fietsen aan het rommelen was. De Stadjer werd vervolgens aangesproken door de agenten en ingerekend. Zij troffen bij de man divers inbrekersgereedschap aan. Hij werd ingesloten. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Groningen: politie pakt inbreker op heterdaad

De politie heeft dinsdagnacht in de bosjes bij een restaurant aan de Concourslaan een 56-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. De agenten reageerden op een inbraakmelding. Zij zagen bij een tuinhuisje tegenover het betreffende restaurant twee fietsen staan. Op dat moment hoorde een diender geritsel uit de bosjes komen. Bij een sloot in de bosjes werd de verdachte aangetroffen en ingerekend. Bij de twee fietsen troffen de agenten een tas met enkele flessen wijn en sterke drank aan. De politie vermoedt dat de drank uit het restaurant komt. Na onderzoek bleek dat een deurraam van het restaurant was geforceerd. De inbreker werd ingesloten. De politie vermoedt dat hij de inbraak samen met een tweede verdachte heeft gepleegd. Een zoektocht naar deze tweede inbreker bleef zonder resultaat. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Delfzijl: man gewond na harde knal

Een 29-jarige inwoner van Groningen is dinsdagmiddag op de Oude Schans in Delfzijl gewond geraakt aan zijn voet. De man was met straatwerkzaamheden bezig toen door onbekende oorzaak een harde knal plaatsvond. De man moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politie onderzoekt door welke stof de Stadjer gewond is geraakt.

Westerbroek: taxi mist bocht

Een 25-jarige taxichauffeur uit Nieuw Roden en zijn 79-jarige inzittende uit Glimmen zijn dinsdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Oudeweg in Westerbroek. De taxichauffeur merkte een bocht te laat op. Hij geraakte hierdoor in de berm. De auto kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De chauffeur en de vrouw uit Glimmen zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakte een registratie van het ongeval.

Siddeburen: automobilist te snel

Een 59-jarige automobilist uit Siddeburen is dinsdagavond op de N387 bij zijn woonplaats aangehouden na het begaan van een
snelheidsovertreding. De man reed 152 km/u, terwijl op de N387 100 km/uur is toegestaan. De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Zuidbroek: te zwaar beladen

Een 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zwartemeer heeft dinsdagmiddag op de Provincialeweg N366 bij Veendam een boete gekregen, omdat zijn vrachtwagencombinatie te zwaar beladen was. De combinatie woog ruim 53-duizend kilo, wat een overbelading van 7,4 procent betekent. De politie maakt proces-verbaal op tegen de chauffeur.

Stadskanaal: vrachtwagen beschadigt winkelpui

Bij een eenzijdig ongeval met een vrachtwagen is dinsdagmorgen een winkelpui aan de Europalaan in Stadskanaal beschadigd. Een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wervershoof (Noord-Holland) kwam uit de Navolaan en wilde afslaan naar de Europalaan. Hij nam daarbij de bocht te ruim en raakte het pand. De pui van de winkel moest worden gestut wegens instortingsgevaar. Niemand raakte gewond bij de aanrijding. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft op diverse locaties in de provincie Groningen een verkeerscontrole gehouden

Groningen, Hereweg: roodlichtcontrole, 7x roodlicht (fietsers) en 2x gordel

Groningen, Rademarkt: verlichtingscontrole, 54x verlichting

Groningen, Bornholmstraat: gordelcontrole, 27x gordel

Groningen, Sint Jansstraat: roodlichtcontrole, 18x rood licht (fietsers)

Groningen, Bornholmstraat: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 463, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur

Groningen, Schuitendiep: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 763, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur

Groningen, Olgerweg: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 343, aantal overtredingen: 71, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur

Vlagtwedde, N976: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 237, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Wildervank, N33: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 2174, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Ter Apelkanaal, Zandberg: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 96, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.