Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 18-10-2006

Auto over de kop op A28
HOOGHALEN Dinsdag rond het middaguur reed een 57-jarige man uit Apeldoorn in zijn auto over de A28. Ter hoogte van Hooghalen ging hij, volgens een getuige, langzaam naar rechts en kwam in de berm. Na een ruk aan het stuur ging de auto enkele malen over de kop. De auto werd zwaar beschadigd. De brandweer heeft de man uit de auto gehaald, waarna hij per ambulance naar het Wilhelminaziekenhuis is overgebracht. Daar is wegens vermeend alcoholgebruik een bloedproef genomen. (06-189794)

Vrouw gewond bij aanrijding
EEN WEST Dinsdagmiddag is een 41-jarige vrouw uit Haule gewond geraakt bij een ongeval. Ze werd in haar auto van achteren aangereden door een 30-jarige automobilist uit Waskemeer. Daarna botste ze tegen de auto aan die voor haar stilstond, bestuurd door een 54-jarige vrouw uit Haulerwijk. De autos stonden stil op de Hoofdweg, iets dat de man uit Waskemeer te laat opmerkte. De vrouw is met nekklachten naar het Martiniziekenhuis gebracht. (06-189920)

Alcohol in het verkeer
ZUIDLAREN Dinsdagmiddag heeft de politie op de Hunzeweg een 28-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij reed in zijn auto en had gedronken. De ademtest wees een promillage uit van 1,16. (06-189929)
DE GROEVE Dinsdagavond controleerde de politie op de Dijk een 39-jarige automobilist uit Veendam. Hij had 1,32 promille alcohol in zijn bloed. (06-189950)
FREDERIKSOORD Dinsdagnacht zagen agenten op de Van Swietenlaan een 25-jarige man uit Appelscha in zijn auto rijden. Hij werd gecontroleerd en bleek 0,77 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een dagvaarding. (06-190003)
HOOGEVEEN Dinsdagnacht reed een 38-jarige man uit Pesse met zijn auto over de Schutstraat, terwijl hij had gedronken. De ademtest kwam uit op 0,8 promille. (06-190016)

Aanhoudingen na mishandelingen op Zuidlaarder markt ZUIDLAREN Dinsdagmiddag is een 55-jarige man uit Minnertsga aangehouden, nadat hij om nog onduidelijke redenen een 21-jarige vrouw uit Groningen in het gezicht had geslagen. Ook had hij haar tegen een marktkraam geduwd, waarna deze inzakte. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-189847)
Dinsdagavond zagen agenten van de bike patrol op de Brink dat een 31-jarige man uit Staphorst een 21-jarige man uit Nunspeet klappen gaf. Hij werd aangehouden, waarop omstanders zich ermee gingen bemoeien. Met behulp van politiepaarden werd de menigte gecontroleerd. De man die even tevoren was mishandeld begon op een van de paarden in te slaan en te schoppen. Daarop werd hij ook aangehouden. Meteen daarop werd een derde verdachte aangehouden, een 21-jarige man uit Nunspeet. Hij gaf de geboeide verdachte uit Staphorst een trap zijn kruis. Nadat de drie waren afgevoerd keerde de rust weer terug. (06-189937)

Aanhouding na huiselijk geweld
ASSEN Dinsdagmiddag heeft de politie in de wijk Peelo een 45-jarige man aangehouden nadat hij thuis zijn 30-jarige echtgenote had geslagen. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld. (06-189906)

Schuur uitgebrand
EMMER COMPASCUUM Dinsdagmiddag is brand ontstaan in een vrijstaande schuur aan de Runde. In de schuur lag stro en er stonden enkele landbouwvoertuigen. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk. De brandweer heeft de boel laten uitbranden, nadat de schuur was ingestort. (06-189907)

Aangehouden na belediging agenten
ZUIDLAREN Dinsdagmiddag is een 22-jarige man uit Paterswolde aangehouden op de Tiphofweg. Hij was wankelend door overmatig drankgebruik naar zijn bromfiets gelopen en wilde daarmee wegrijden. Agenten beletten dit, waarna hij hen uitschold. Hij werd aangehouden en kreeg een dagvaarding mee terzake belediging.(06-189908)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 361280.