Politie Flevoland

Vier rijbewijzen en een jeugdig bestuurder

Flevoland, 18-10-2006 o Het VerkeersTeam heeft dinsdag vier rijbewijzen ingevorderd wegens hoge snelheden. Een vijfde snelle automobilist was een 16-jarige Amsterdammer, die niet in het bezit van een rijbewijs was.

Het VerkeersTeam controleerde met de lasergun op de Gooimeerdijk en de Oostvaardersdijk in Almere. Negen automobilisten kregen een proces-verbaal wegens snelheidsovertredingen van 30 tot 50 km/h.

Een 55-jarige automobilist uit Almere werd op de Gooimeerdijk geklokt op 137 km/h waar 80 is toegestaan.

Op de Oostvaardersdijk werd een 16-jarige automobilist uit Amsterdam geklokt op 135 km/h waar 80 is toegestaan. De jongen had de auto van zijn vader geleend.

De bemanning van de videosurveillanceauto schreef vijf processen-verbaal uit wegens snelheidsovertredingen. Twee ervan zaten dicht tegen de 50 km overschrijding aan, maar kwamen er met alleen een bekeuring vanaf.

Een 23-jarige automobilist uit Harderwijk reed op de Drontermeerdijk 135 km/h, een 28-jarige automobilist uit Almere op de Vossenmeerdijk 142 km/h en op de Dronterringweg werd een 25-jarige automobilist uit Dronten geklokt op 153 km/h. Op alle wegen geldt een snelheidslimiet van 80 km/h. De drie automobilisten konden ter plaatse hun rijbewijs inleveren.