Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Jongeren van mobiele telefoon beroofd

Laren/Blaricum, 18-10-2006 o Dinsdagmiddag 17 oktober zijn twee jongeren het slachtoffer geworden van diefstal met geweld.

Een 12-jarige jongen uit Blaricum fietste rond 14.45 uur met een vriendje over de Hilversumseweg van Hilversum naar Blaricum. De jongens fietsten onder het fietstunneltje door, maar de Blaricummer werd tegengehouden door een groep jongeren. Hij werd met een stok geslagen terwijl ondertussen zijn tas werd leeggegooid. Ook moest hij zijn mobiele telefoon afgeven. De groep jongeren ging ervandoor nadat ze de Blaricummer nog in het gezicht hadden geschopt.

Later op de middag, rond 16.30 uur, werd een 12-jarig meisje uit Eemnes van haar mobiele telefoon beroofd op de Melkweg in Blaricum. Zij fietste met een vriendin in de richting van Blaricum toen een groep jongeren hen de weg versperden. De meisjes moesten geld en hun mobiele telefoon afgeven. Een jongen bedreigde hen met een stok. Het meisje uit Eemnes had net haar mobiele telefoon afgegeven toen er een vrouw aan kwam fietsen. De jongeren stopten toen waarna de meisjes wisten weg te fietsen.

Signalementen: Bij het eerste incident had de jongen die de telefoon afpakte een lichtgetint uiterlijk. Hij was rond de 15 jaar oud en 1.75 meter lang. Hij had zwart haar en droeg een oranje/roestige kleur trui met een blauwe spijkerbroek. De jongen van het andere incident had een lichtgetint uiterlijk. Hij was rond de 16 jaar oud en ongeveer 1.70 meter lang. Hij had kort zwart haar en droeg een spijkerbroek met een donker vest. De overige jongeren bij beide diefstallen waren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar oud met een blank en lichtgetint uiterlijk. Bij beide incidenten was een blank meisje van ongeveer 15 jaar oud.

De politie Gooi en Vechtstreek is een onderzoek gestart naar de diefstallen en is op zoek naar getuigen of personen die meer kunnen vertellen. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900 88 44.