Algemene Vereniging Van Beroepsjournalisten in België


Van Hecke stapt over naar Sanoma

Aimé Van Hecke, de algemeen directeur Televisie van de openbare omroep VRT, stapt over naar Sanoma. Vanaf 1 januari 2007 wordt Van Hecke gedelegeerd bestuurder bij Sanoma Magazines Belgium. Piet Van Roe, gedelegeerd bestuurder bij de VRT, betreurt het vertrek van Van Hecke, maar wenst hem alle succes toe.

Piet Van Roe haalde Aimé Van Hecke indertijd binnen als strateeg. De voormalig gedelegeerd bestuurder van de VRT, Tony Mary, benoemde Aimé Van Hecke in oktober 2003 tot algemeen directeur televisie, zonder de steun van de raad van bestuur.

Aimé Van Hecke zegt dat het hem zwaar zal vallen om afscheid te nemen van de medewerkers: "Ik heb hier ruim tien jaar lang in diverse functies mee kunnen bouwen aan een steeds sterker wordende VRT. De Openbare Omroep is een zeer belangrijk mediabedrijf met een duidelijke meerwaarde voor de Vlaamse samenleving en voor de Vlamingen. Het zal me zwaar vallen om afscheid te moeten nemen van vele enthousiaste medewerkers aan wie dit huis zijn succes
te danken heeft."

"Aimé Van Hecke is een toptalent", zegt Van Roe. "Hij heeft de VRT-televisienetten opgebouwd met sterke en
waardevolle programmas tot tevredenheid van vele kijkers in Vlaanderen. Hij heeft bovendien de toekomstvisie mee gevormd hoe de VRT zich in het digitale tijdperk moet ontwikkelen."

Van Roe vindt het een groot verlies voor de VRT, maar begrijpt de beslissing van Van Hecke. "De VRT zal echter sterke programmas blijven maken en brengen omdat in dit huis veel sterke televisie- en radiomakers aanwezig zijn."