Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 oktober 2006

Verdachte van diefstal aangehouden

Enschede

De politie hield op dinsdag 17 oktober een 19-jarige Enschedeër aan in zijn woning wegens diefstal. De man wordt ervan verdacht op 9 september tijdens zijn bezoek bij een 19-jarige Enschedese, haar bankpasje te hebben gestolen. Daarna werd met de bankpas meerdere keren geld opgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten voor nader verhoor. (06-115600)

Winkeldief opgesloten wegens recidive

Enschede

Op dinsdag 17 oktober werd om 15.20 uur een winkeldiefstal gemeld bij een supermarkt aan de Haaksbergerstraat in Enschede. Personeel had een 49-jarige Enschedeër er op betrapt dat hij bij de kassa wel een tray bier afrekende, maar niet het pakje shag, dat hij had meegenomen. De politie hield de verdachte aan. Tijdens de rit naar het bureau haalde de verdachte nog eens twee horloges uit zijn jaszak. Deze had hij eveneens gestolen uit dezelfde winkel. Omdat de verdachte vaker voor dergelijk zaken in contact met justitie is geweest, werd in overleg met justitie besloten om de verdachte voor te geleiden in Almelo. De 49-jarige is daarop in verzekering gesteld en opgesloten. (06-140194)

Hennepkwekerij

Enschede

De politie stelde op dinsdag 17 oktober om 16.05 uur een onderzoek in naar een mogelijke hennepteelt in een loods aan de Twenteweg in Enschede. De agenten troffen achter een gemaskeerde deur een in werking zijnde hennepkwekerij. In totaal namen zij ongeveer 600 planten, alsmede de benodigde apparatuur, ter vernietiging in beslag. Tevens werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgenomen. Het energiebedrijf stelt daarnaar een nader onderzoek in. De politie hield buiten het pand de eigenaar van de loods, een 35-jarige Enschedeër, aan. De verdachte werd in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-140276)

Automobilist gewond na aanrijding

Geesteren

Een man uit Geesteren (leeftijd onbekend) raakte gewond bij een aanrijding op de kruising Langeveenseweg/Wierenseveldweg in Geesteren. Op dinsdag 17 oktober omstreeks 12.00 uur reed een 51-jarige man uit Geesteren op een tractor met daarachter gekoppeld een lege giertank over de Langeveenseweg. Bij genoemde kruising wilde hij links af de Wierenseveldweg in. Bij het afslaan zag hij niet dat hem uit tegenovergestelde richting, over de Langeveenseweg, een auto tegemoet kwam. Er volgde een aanrijding, waarbij de giertank kantelde. De automobilist werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en daar opgenomen. (06-140055)

Auto total loss bij ongeval, veroorzaker rijdt door. Politie zoekt getuigen

Rijssen

Op dinsdag 17 oktober vond omstreeks 17.45 uur een aanrijding plaats op de Brekeldlaan in Rijssen. Een 29-jarige Rijssenaar reed met zijn auto over genoemde weg in de richting van de Arend Baanstraat. Uit tegenovergestelde richting naderde hem een auto, die met een vrij hoge snelheid de bocht in reed. Deze automobilist nam daarbij de binnenbocht, waardoor de 29-jarige moest uitwijken naar rechts, om zo een aanrijding te voorkomen. De 29-jarige raakte daarbij een rechts van de weg gelegen betonnen blok, sloeg vervolgens over de kop met zijn auto en duwde daarbij nog een tweede blok volledig uit de berm. De 29-jarige bleek wonder boven wonder ongedeerd, maar zijn auto was total loss. De veroorzaker reed zonder snelheid te verminderen door. Van de auto is bekend dat het gaat om een zwartkleurige personenauto. De politie is op zoek naar getuigen die informatie hebben waardoor de identiteit van de veroorzaker achterhaald kan worden. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Rijssen via telefoonnummer 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. De reeds bij de politie bekende getuigen hoeven zich niet meer te melden. (06-140281)

Fietsertje gewond bij aanrijding

Almelo

Op dinsdag 17 oktober raakte een 10-jarige jongen uit Almelo gewond bij een aanrijding. De 10-jarige reed op zijn fiets over de Rembrandtlaan in de richting van de Windmolenbroeksweg in Almelo. In dezelfde richting passeerde hem ter hoogte van de kruising met de Jacob van Ruysdaelstraat een 21-jarige Almelose in haar auto. Op datzelfde moment fietste de jongen naar links en kwam voor de auto van de 21-jarige. Er volgde een aanrijding, waarbij de jongen gewond raakte. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (06-140183)

Tasjesroof

Almelo

Een 83-jarige Almelose werd op dinsdag 17 oktober slachtoffer van een tasjesrover. De vrouw reed omstreeks 14.10 uur in haar scootmobiel over het trottoir van de Oranjestraat toen haar een man op de fiets van achteren naderde. Deze man griste de tas van de 83-jarige uit het mandje van de scootmobiel en ging er vervolgens mee vandoor. De 83-jarige ging achter de dader aan, via de Molenstraat naar de Doelenstraat en vervolgens richting het Kerkplein. Daar verloor ze de dader uit het oog. Op haar luide roepen dat ze was beroofd, reageerde een ongeveer 60-jarige man op een fiets. Deze man reed vervolgens achter de dader aan, maar kon hem niet meer inhalen. Van de dader is het volgende signalement bekend: blanke man 20-25 jaar oud, slank postuur, kort en glad bruin haar. Hij was gekleed in een bruine, leerachtige jas. De politie komt graag in contact met deze of andere getuigen en verzoekt hen om telefonisch contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-140136)

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding en levert rijbewijs in

Enschede

Op woensdag 18 oktober vond omstreeks 03.30 uur een aanrijding plaats op de Oldenzaalsestraat in Enschede. Een 33-jarige Enschedeër reed daar met zijn auto tegen een lantaarnpaal. De lichtmast ging helemaal om, waarna de 33-jarige er nog eens met zijn auto overheen reed. Zijn auto moest worden afgesleept. Bij de automobilist werd alcoholgebruik geconstateerd, waarop de agenten hem aanhielden. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 2,37 promille. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. (06-140398)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --