Ingezonden persbericht


Persbericht

CDA grote verliezer online - E?n NL staat op nummer ??n

~ onderzoek WatchMouse toont aan dat niet alle websites van de Nederlandse politieke partijen klaar zijn voor de verkiezingen ~

Utrecht, 18 oktober 2006 - De Nederlandse politiek kan haar online prestaties nog flink verbeteren. Geen enkele website scoort een perfecte 100% bereikbaarheid.

Van de websites van de 13 grootste politieke partijen scoren er acht onder de norm wat bereikbaarheid betreft. De Partij voor de Dieren, GroenLinks, E?n NL en D66 doen het wel goed met een bereikbaarheid van boven de 99,9%. De website van het CDA was gedurende de onderzoeksperiode meer dan twee dagen niet bereikbaar en ook de ChristenUnie en de SGP hebben het licht regelmatig op rood staan. Bezoekers van deze sites kregen in totaal meer dan acht uur tijdens de testperiode geen toegang.

Dit blijkt uit de tweede WatchMouse Site Performance Index voor Nederlandse politieke partijen. WatchMouse biedt wereldwijd monitoringdiensten aan voor websites en e-commercetoepassingen. Om te controleren of de politieke partijen voldoende uptime scoren in de aanloop naar de verkiezingen, heeft WatchMouse de sites gecontroleerd gedurende de periode van 4 augustus tot 16 oktober 2006. Van downtime is sprake als een site niet bereikbaar is of geen reactie geeft gedurende 8 seconden.

Mark Pors, Chief Technology Officer van WatchMouse: "De meeste kiezers, met name jongeren, vertrouwen tegenwoordig op het internet als belangrijkste informatiebron. De bereikbaarheid van de website zou dus een cruciaal onderdeel moeten zijn van de communicatiestrategie van politieke partijen."

"Jan -Peter Balkenende kan, in plaats van zijn virtuele vriendenkring op Hyves uit te breiden, zich beter eens verdiepen in het online visitekaartje van zijn partij", vervolgt Pors.

Een volledige lijst van de WatchMouse Site Performance Index van de 13 politieke partijen is te vinden op http://www.watchmouse.com/nl/SPI/2006/politicsNL.php

Bericht voor de redactie

Over WatchMouse
Bedrijven kunnen eenvoudig zelf hun internet site in de gaten houden met de monitoringdienst van WatchMouse.

Meer informatie op: www.watchmouse.com.

Contact: Mark Pors, mark@watchmouse.com +31 30 2522400