Politie Gelderland-Midden

Politie doet onderzoek naar schennispleger

Publicatiedatum: 18-10-2006 13:17:18

Scherpenzeel Gebiedsagent Femke van Lith en haar collegas doen onderzoek naar verschillende klachten van schennispleging in het park en de omgeving van de Burgemeester Royaardslaan in Scherpenzeel. Tot op heden is de man echter niet aangetroffen.

Er zijn verschillende klachten bij de politie binnen gekomen. Zo zou hij op 28 september aan het einde van de middag (rond 16.30 uur) gezien zijn. Ook op 3 en 13 oktober (rond 13.00 uur) is hij echter weer gezien.

Signalement
Omdat de man zich voortdurend tot jonge kinderen richt, zit de schrik er bij zijn slachtoffertjes goed in. Er is dan ook nog maar een summier signalement bekend. Vermoedelijk is hij blank, zon 40 tot 50 jaar oud. De man zou grijs haar hebben. Omdat hij verschillende keren gezien is, droeg hij verschillende kledingstukken. Zo is hij gezien in een rood t-shirt, een zwart-blauwe jas en een badjas.

Oproep
Graag maakt de politie ook nadrukkelijk van de gelegenheid gebruik om ook de man zelf op te roepen zich bij de politie te melden! Niet alleen veroorzaakt hij veel onrust met zijn gedrag, hij confronteert hier ook hele jonge kinderen mee (tussen de 5 en de 10 jaar oud). Juist bij deze kinderen kan dit leiden tot langdurige klachten.

Getuigen
Een politieonderzoek naar de identiteit van de man is in volle gang. Bent u getuige van een schennispleging, denkt u de man gezien te hebben of beschikt u op een andere manier over informatie? Belt u dan met de politie op 0900 8844. Of neemt u contact op met de gebiedsagent in Scherpenzeel, Femke van Lith. Wilt u per sé anoniem reageren? Belt u dan met M, Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 7000.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
namens gebiedsagent Van Lith : Harry Munniksma
0318 688 221

---