Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Herveldse (16) gewond bij bromfietsongeval

Publicatiedatum: 18-10-2006 13:57:46

Zetten - Een zestienjarig meisje uit Herveld is dinsdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Wageningsestraat in Zetten. Het meisje was rond half tien op weg van Zetten richting Andelst en kwam door nog onbekende oorzaak ten val. Daarbij kwam ze tegen een verkeersbord tot stilstand en liep verwondingen op. De Herveldse is per ambulance naar het Catharina-Wilhelminaziekenhuis in Nijmegen gebracht. Volgens de politie was er geen sprake van drankgebruik. Mogelijk dat wel de laagstaande zon een rol heeft gespeeld, aldus een politiewoordvoerder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wapens aangetroffen bij routinecontrole

Publicatiedatum: 18-10-2006 13:57:04

Huissen - Een honkbalknuppel en een verkorte luchtbuks, zo voor het grijpen. Die vondst deed de Huissense politie dinsdagavond op de Heirweg bij een 22-jarige automobilist uit het Franse Evry. De man trok omstreeks zeven uur de aandacht van surveillerende agenten doordat hij met hoge snelheid over de Heirweg reed. De man werd aan de kant gezet. Daarbij viel het oog van de agenten op een metalen honkbalknuppel die naast de handrem lag. Onder de bestuurdersstoel troffen agenten de luchtbuks aan. Beide wapens vallen vanwege de omstandigheden, waaronder ze werden aangetroffen, onder de wapenwetgeving en werden in beslag genomen. Tegen de Fransman is proces-verbaal opgemaakt. De man had verklaard de wapens bij zich te hebben om zich in voorkomend geval te kunnen verdedigen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie onderzoekt brand in vrachtauto

Publicatiedatum: 18-10-2006 13:56:10

Huissen - De politie van Huissen stelt een onderzoek in naar de brand in een vrachtauto op de Terpweide. De brand werd woensdagochtend rond zeven uur ontdekt waarna brandweer en politie werden gewaarschuwd. Navraag leerde dat de wagen thuishoorde bij een bedrijf in Helmond. Het bedrijf bleek de truck al te missen. Volgens het bedrijf zou de wagen geladen moeten zijn met metaal. De laadruimte van de aangetroffen truck bleek echter leeg. De politie vermoedt dan ook dat de brand in de vrachtwagen is aangestoken. Getuigen die iets hebben gezien of gehoord dat mogelijk in verband kan worden gebracht met de brand worden verzocht contact op te nemen met de Huissense politie via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Arnhemmer strandt tegen boom

Publicatiedatum: 18-10-2006 13:55:13

Westervoort - Een 32-jarige Arnhemse automobilist heeft in de nacht van dinsdag op woensdag vermoedelijk een gebroken neus opgelopen nadat hij onderaan de afrit van de A12, nabij de Noordsingel in Duiven tegen een boom was gestrand. De man werd door de politie aangehouden nadat agenten hadden geroken dat hij naar drank rook. Een ademonderzoek was niet mogelijk, waarop bloed werd afgenomen voor een bloedproef. De man was rond kwart over twee vanaf de A12 de afrit naar Westervoort opgereden. Bij de bocht in de weg verloor hij de macht over het stuur en reed rechtdoor. Vervolgens reed hij een aanduidingsbord en een reflectorpaal omver om uiteindelijk tegen een boom tot stilstand te komen. De auto van de Arnhemmer raakte daardoor ook beschadigd en moest worden afgesleept. De politie heeft het rijbewijs van de Arnhemmer ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Veelpleger loopt tegen de lamp na winkeldiefstal
Publicatiedatum: 18-10-2006 13:54:37

Duiven - De politie van Duiven heeft dinsdagmiddag in een winkelbedrijf aan de Nieuwgraaf een 28-jarige zogenoemde veelpleger uit Driel aangehouden. De man wordt verdacht van winkeldiefstal en zou aan de haal zijn gegaan met enkele flessen drank. Een beveiligingsmedewerker, die gezien had dat de man de flessen onder zijn jas stopte en de zaak uit wilde lopen. Eenmaal buiten werd hij in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. De buit moest worden teruggegeven aan de zaak. De Drielenaar is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---