Politie Gelderland-Zuid

Twee inbrekers op heterdaad aangehouden

Nijmegen, 18-10-2006 o Dinsdagmiddag hielden politieagenten op de Krayenhofflaan twee Nijmegenaren, van 18 en 39 jaar, aan die zij op heterdaad betrapten toen zij aan het inbreken waren bij een woning. Kort daarvoor hadden de agenten de twee al op de Aalschoverplaats gezien, eerst zonder fiets, daarna met.

De agenten zagen dat de mannen diverse personen in de buurt aanspraken, kennelijk in een poging om deze fiets te proberen te verkopen. Even later liepen ze een steegje in en kwamen er weer uit zonder fiets om vervolgens naar een woning aan de Krayenhofflaan te gaan. Daar werden de twee betrapt bij het inbreken. In de tuin troffen de agenten een schroevendraaier aan die werd in beslag genomen voor sporenonderzoek. Ook gaat de Technische Recherche een sporenonderzoek doen bij de woning. De politie is nog bezig met het horen van getuigen.

De twee Nijmegenaren zijn ingesloten op het politiebureau waar zij worden verhoord. Zij zijn in verzekering gesteld. Met hulp van een buurtbewoner hebben agenten kunnen achterhalen van wie de gestolen fiets is.
(08)