Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Natuurparaplu aanwinst voor Educatieve Tuin de Enk

De Rotterdamse deelgemeenten hebben de wens geuit om de educatieve tuinen breder en over het hele jaar langer te laten gebruiken door meer verschillende doelgroepen.

Schooltuinieren
Daartoe is onder andere het project Schooltuinieren Nieuwe Stijl ontwikkeld dat in 2006 op de Educatieve Tuin de Enk voor het eerst wordt toegepast. Op deze locatie opende deelraadvoorzitter Dagmar Oudshoorn vorige week de Natuurparaplu, een overkapt gedeelte van de tuin, dat het mogelijk maakt voor groepen om buiten en onder alle weersomstandigheden hun programmas uit te voeren.

Milieuvriendelijk
De denkbeeldige wanden van deze buitenruimte zijn de waterpartij en de tuin (foto). De vloer is gelegd van schoon puin en afgedankt milieuvriendelijk verhardingsmateriaal. De houten constructie is van duurzaam kastanjehout en het dak bestaat uit transparante golfplaten, om licht toe te laten. De bouw is niet ten koste gegaan van de te bewerken akker/tuinruimte voor de kindertuinen en/of seniorentuinen. De ligging aan het water verruimt de gebruiksmogelijkheden en verhoogt de sfeer. Door de speciale vorm konden de twee mooie essen keurig blijven staan.

Aanpassing
De Natuurparaplu moet nog worden aangepast. Dat zal stukje bij beetje gebeuren. Zo komt er een klein podium en hoopt men zonnepanelen te plaatsen voor het opwekken van schone elektriciteit.

Doelgroepen
De beoogde doelgroepen voor Schooltuinieren Nieuwe stijl zijn onder andere het voortgezet en speciaal onderwijs, de brede school, buitenschoolse opvang, senioren, NME-organisaties en kunstenaars.

(foto: Natuurparaplu, het overkapte gedeelte van de tuin.)