Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 18 oktober 2006

Zaanstreek-Waterland, 18-10-2006

Twee auto's total loss

Purmerend, 17 oktober 17:43 uur

Op de Linnaeuslaan zijn dinsdagmiddag twee automobilisten met elkaar in botsing gekomen. Een 18-jarige Purmerendse reed over de Linnaeuslaan in de richting van Melkkruid. Voor haar reed een 36-jarige Purmerender die plotseling moest remmen. De vrouwelijke automobiliste klapte boven op haar voorganger en liep hierbij letsel op aan haar voet en borststreek. Beide voertuigen raakten total loss.

Woninginbraken Purmerend

Purmerend, 17 oktober 2006

De Technische Recherche heeft een onderzoek ingesteld naar twee woninginbraken in Purmerend. De eerste vond plaats aan de Westervenne. Via het verbreken van een slaapkamerraam heeft men de woning betreden en geheel doorzocht. De 60-jarige bewoonster mist onder meer kleingeld en sieraden. De recherche houdt een sporen- en buurtonderzoek.

Ook is er ingebroken in een woning aan de Ds. Martin Luther Kingweg. Via de achterzijde van de woning is men binnengekomen en zijn onder andere een laptop, beeldschermen en een computer ontvreemd.

Te hard

Zaanstad, 17 okt.

Dinsdag werd op diverse doorgaande wegen in Zaanstad op snelheid gecontroleerd. De meeste hardrijders waren te vinden op de Hoofdtocht in Zaandam. Hier reden 's middags 119 van de ruim duizend passanten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur.

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen (N244) in Assendelft reden dinsdagochtend 48 van de 1350 gecontroleerde bestuurders harder dan 80 km per uur. Op de N244 langs het Noord-Hollands Kanaal, waar 100 km per uur mag worden gereden, hielden slechts twee bestuurders zich niet aan de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 km per uur.

Op de Provincialeweg in Wijdewormer (80 km per uur) werden in de avonduren tien hardrijders betrapt. De hoogste snelheid bedroeg 107 km per uur. En ten slotte reed 's avonds op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Wormerveer een dertigtal bestuurders sneller dan de toegestane 70 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km per uur.

Tien boetes tijdens roodlicht controles

Krommenie, 17 okt, 14:00-16:30 uur

Tijdens roodlichtcontroles op de Kepplerstraat en de Provincialeweg in Zaandam, de Provincialeweg in Krommenie, Plein 13 in Wormerveer en de Dorpsstraat in Assendelft hebben agenten dinsdag dertien boetes uitgedeeld. Twee bestuurders die geen gordel droegen en één bestuurder die aan het bellen was (niet handsfree) werden ook bekeurd.

Onder invloed

Edam, 17 okt, 01:16 uur

Op de Singelweg werd in de nacht van maandag op dinsdag een 21-jarige man uit Oosthuizen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had drieëneenhalf keer zoveel drank op als voor hem als beginnende bestuurder is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van vier uren en een proces-verbaal.

Jeugdige vandalen mikken op vuurtoren

Volendam, 17 oktober 2006, 15:55 uur

Drie minderjarige jongens in de leeftijd van 12 en 13 jaar zijn aangehouden wegens vernieling. Een surveillerende agent op de fiets zag de jongens stenen uit de pier halen en tegen de vuurtoren in Volendam aangooiden. Twee zogenaamde havengatverlichtingen zijn hierdoor gesneuveld. Deze geven het scheepvaartverkeer aan waar de haveningang zich bevindt. De agent heeft de jongens, afkomstig uit Volendam en Monnickendam, meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De ouders zijn in kennis gesteld en de strafafhandeling wordt overgedragen aan bureau HALT.