Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers


BTTB vraagt compensatieregeling voor gedupeerde reizigers

Gent, woensdag 18 oktober 2006

Persbericht BTTB 18 oktober 2006

Na zeven dagen is de wilde staking eindelijk afgelopen bij De Lijn Oost-Vlaanderen. Aangezien de staking heel lang duurde vraagt de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers een compensatieregeling voor de gedupeerde reizigers. Dit kan in de vorm van een verlenging van het abonnement met zeven dagen.

Daarnaast stuurt de BTTB een brief aan minister Van Brempt waarin de minister gevraagd wordt om initiatief te ondernemen voor de volgende 3 zaken:


1. Proportionaliteit van de actiemiddelen. Een langdurige werkonderbreking is duidelijk een reactie buiten proportie waar het gaat om een negatieve evaluatie - met beperkte draagwijdte - tegen een individueel personeelslid.

2. Geen onaangekondigde acties. Aangekondigde acties laten de gebruiker toe zijn voorzorgen te nemen en alternatief vervoer te regelen.

3. Verplichte minimumdienstverlening. De BTTB pleit ervoor om tijdens elke actie een beperkt aantal bussen of trams te laten rijden, zodat de gebruikers een dienstverlening behouden - zij het van een lagere kwaliteit. Dergelijke systemen bestaan reeds in andere Europese landen, o.a. in Frankrijk en Italië.