Verzamelpersberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 18-10-2006

Stalker aangehouden

s-Hertogenbosch Dinsdagavond heeft de politie een 38-jarige Bosschenaar aangehouden voor stalking van zijn Bossche ex-vriendin. De man was begin augustus al aangehouden voor hetzelfde feit. Hij is toen door justitie onder schorsende voorwaarden in vrijheid gesteld. Voorwaarde was dat de verdachte zijn ex niet meer mocht lastigvallen. De man is echter zijn ex-vriendin o.a. per telefoon weer opnieuw gaan lastigvallen. Hij is gisterenavond aangehouden en opnieuw ingesloten.

Man moet nog 91 dagen zitten

s-Hertogenbosch Woensdagmorgenvroeg hebben agenten op de Oude Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch een 23-jarige inwoner uit Geffen aangehouden. De man bleek voor diverse verkeersovertredingen nog een geldboete van 1480,= open te hebben staan. De man kon vooralsnog niet betalen en is voor 91-dagen vervangende hechtenis ingesloten.

Brandstichting

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is er brand gesticht bij een woning aan de Adelheidstraat in s-Hertogenbosch. De bewoners hoorden een harde klap. Tegen een muur aan de zijkant van hun woning bleek een zogenaamde molotovcocktail te zijn gegooid. De bewoners blusten zelf het brandje. Er ontstond roetschade aan de muur en tuindeur. De politie onderzoekt de zaak.

Automobilist laat vrouw gewond achter

Rosmalen Woensdagmorgen omstreeks 07.50 uur is een 60-jarige fietsster uit Rosmalen op de Diepenbrocklaan in haar woonplaats aangereden door een onbekende automobilist. Op de kruising met de Haydnlaan, kwam vanuit die straat een donkerkleurige auto die aanvankelijk stopte. De automobilist(e) reed haar vervolgens achter aan. De vrouw botste daardoor tegen een boom. De automobilist(e) liet de vrouw gewond achter en reed weg zonder zijn/haar identiteit bekend te maken. De vrouw is met vermoedelijk een botbreuk overgebracht naar het ziekenhuis. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met team Rosmalen via telefoonnummer 0900-8844.

Man aangehouden voor bedreiging

Vlijmen Politieteam Heusden heeft woensdagmorgen op de Braillelaan in Vlijmen een 49-jarige man aangehouden voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht al langere tijd een 32-jarige buurtgenote lastig te vallen. Vanmorgen bedreigde hij de vrouw verbaal met de dood. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Winkeldief aangehouden

s-Hertogenbosch Dinsdagavond heeft de politie in een winkel in de Arena een 35-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Winkelpersoneel zag dat de man etenswaren onder zijn jas stopte, ter waarde van ongeveer 12 euro. Toen hij hierop werd aangesproken, werd hij verbaal agressief en begon te schelden. Hij bedreigde een personeelslid. De politie heeft de man aangehouden en hij heeft een procesverbaal gekregen. De man is in vrijheid gesteld.

Valse naam

s-Hertogenbosch Op de Stationsweg heeft de politie dinsdagavond een 18-jarige automobiliste uit Den Bosch aangehouden. Tijdens de surveillance viel de auto op waarin zij reed doordat ze met hoge snelheid reed. De vrouw kreeg een stopteken van de politie en stapte uit. Zij gaf een valse naam op en is aangehouden. De vrouw heeft een procesverbaal gekregen en is in vrijheid gesteld.

Met drank op tegen verkeerslicht

s-Hertogenbosch Op de Zuidwal is in de nacht van dinsdag op woensdag een 54-jarige automobiliste uit Den Bosch tegen een verkeerslicht. De auto was uit de bocht geraakt. De automobiliste bleek onder invloed te zijn en is aangehouden. Zij krijgt een procesverbaal.

Man moet nog straf uitzitten

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmiddag op het Van Coehoornplein in s-Hertogenbosch een 49-jarige inwoner uit die plaats aangehouden omdat hij nog straffen open had staan. De man moest nog voor ruim duizend euro aan boetes betalen of vijftien dagen gevangenisstraf uitzitten. Hij koos voor het laatste. De boetes waren opgelegd in verband met onverzekerd rijden.

Verdachte verduistering auto aangehouden

Vught De politie heeft dinsdagmiddag op de Bosscheweg in Vught een 39-jarige man uit Overloon aangehouden voor verduistering van een auto. De man had op 6 september jl. bij een garage in Boxmeer een auto meegekregen voor een proefrit en niet meer teruggebracht. Gisteren wilde de man de auto inruilen bij een garage in s-Hertogenbosch. De politie wist de man uiteindelijk op de Bosscheweg te traceren en heeft hem aangehouden. De verduisterde auto is inbeslaggenomen.

Met drank op achter het stuur

Vught De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Heun een 53-jarige automobilist uit Vught aangehouden die onder invloed was. Hij heeft een rijverbod gekregen en een proces-verbaal. De man is in vrijheid gesteld.

Inbreker supermarkt op heterdaad aangehouden

Liempde De politie heeft woensdagmorgenvroeg een 21-jarige man van buitenlandse afkomst op de Dorpsstraat in Liempde op heterdaad aangehouden voor een inbraak in de supermarkt de Nieuwstraat in Liempde. Bij de inbraak werden een grote hoeveelheid sigaretten ontvreemd. Agenten kregen tegelijkertijd een melding van een verdachte auto op de Dorpsstraat. Bij controle zagen zij dat er een grote hoeveelheid sigaretten in de kofferbak van de auto lag. De agenten maakten de auto onklaar en vatten onopvallend post. Andere agenten ontfermden zich over de inbraak op de Nieuwstraat. De verdachte kwam op een gegeven moment aangelopen en stapte in de auto maar kon niet wegrijden. Hij is terplaatse aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Verdachte diefstal/heling aluminium aangehouden

Vught De politie heeft dinsdagmiddag een 45-jarige inwoner uit Vught aangehouden voor heling/diefstal van een grote hoeveelheid aluminium. Op het terrein van de man aan de Kettingweg in Vught troffen agenten ruim 27.000 kilo aluminium aan dat vermoedelijk van diefstal afkomstig is. De verdachte is aangehouden en het aluminium is inbeslaggenomen.

Verdachte van bedreiging aangehouden

Uden Dinsdagavond heeft de politie een 39-jarige man uit Uden aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging van vrouw die bij hem in de buurt woont. Bij de aanhouding bij zijn huis gedroeg de man zich opstandig en heeft de politie pepperspray moeten gebruiken. De man is ingesloten voor verder verhoor.

Vreemdeling aangehouden

Erp In de nacht van dinsdag op woensdag is een 22-jarige vreemdeling aangehouden op de Bosscheweg in Erp. De politie kreeg meldingen dat de man slingerend over de hoofdrijbaan van de N279 tussen Veghel en Helmond reed. De man, van buitenlandse nationaliteit, kon geen geldige identiteitspapieren tonen. Hij is daarop ter vaststelling van zijn identiteit ingesloten.

Autodiefstal

Uden Woensdagmorgen is er op de Nistelrodeseweg een blauwe Volkswagen Transporter gestolen, voorzien van het kenteken 48-BF-TZ. Omstreeks 8.40 uur parkeerde de 38-jarige eigenaar uit Uden de auto op de carpoolplaats bij Barouge. Toen hij omstreeks 11.10 uur bij de carpoolplaats terug kwam, was zijn auto weg. De politie sluit niet uit dat de auto is weggetakeld. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden en te bellen naar 0900-8844.

Verkeerscontroles

Veghel De politie heeft dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Corridor. De politie bekeurde in totaal 25 mensen, waarvan 18 mensen een proces-verbaal kregen voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/uur, waar 70 km/uur is toegestaan. Vijf mensen kregen een bekeuring omdat zij de gordel niet droegen, één persoon voor mobiel bellen tijdens het rijden en de laatste kon zijn rijbewijs niet tonen.


----

Oss Dinsdagavond zag de politie twee jongens zonder helm op een scooter over de Looveltlaan rijden. Toen de politie de jongens wilde bekeuren, gingen ze ervandoor. Halverwege de achtervolging sprong de bijrijder van de scooter en wist te voet te ontvluchten. Op de Amsteleindstraat kwam de bestuurder, een 17-jarige Ossenaar ten val. Hij raakte lichtgewond aan zijn knie en heeft alsnog een boete gekregen voor rijden zonder helm.


----

Oss Dinsdagavond heeft de politie op de Raadhuislaan en de kruising t Dorp/Kerkstraat een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 43 mensen een bekeuring: 25 mensen droegen geen autogordel, 6 mensen overschreden de maximum snelheid, 2 mensen belden tijdens het rijden, 2 mensen konden geen rijbewijs tonen. De overige mensen kregen onder andere een bekeuring voor rijden door rood licht, geen richting aangeven, overschrijden doorgetrokken streep, te hoge constructiesnelheid bromfiets en niet dragen van de helm. Een motorrijder kreeg een bekeuring omdat hij te weinig profiel op zijn banden had.


----

Boxmeer/Rijkevoort De politie heeft dinsdagmiddag op diverse locaties in Boxmeer en Rijkevoort gecontroleerd op gedragregels in het verkeer. In totaal werden 13 mensen bekeurd, waarvan 10 mensen voor mobiel bellen tijdens het rijden. De overige drie mensen kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid, APK-keuring niet in orde en niet dragen autogordel. Er werd onder andere gecontroleerd op de Beugenseweg, A73 en Sint Anthonisweg in Boxmeer en op de Rijkevoortsedijk in Rijkevoort. Op de A73 werd een persoon bekeurd die 162 km/uur reed, waar 120 km/uur is toegestaan.

Drie hennepkwekerijen in de Ruwaard opgerold

Oss De politie heeft woensdag drie hennepkwekerijen opgerold in de wijk de Ruwaard.

De eerste kwekerij zat in een woning aan de Vivaldistraat in Oss. De huurder, een 32-jarige Bulgaar is aangehouden en bleek illegaal in Nederland te verblijven. In de woning trof de politie 467 hennepplanten aan. De 39-jarige eigenaar van de woning is ook aangehouden. In zijn andere woning aan de Wagenaarstraat troffen agenten eveneens een hennepkwekerij aan. De planten stonden in zijn garage van 8 bij 4 meter (aantal planten nog onbekend). In een woning aan de Potgieterstraat trof de politie een kwekerij met 290 hennepplanten aan. Hier was niemand thuis en heeft de politie vooralsnog niemand aangehouden. De politie kwam de kwekerijen op het spoor naar aanleiding van klachten uit de buurt. In alle woningen werd illegaal stroom afgetapt. Essent heeft de meters in beslag genomen voor onderzoek en doet aangifte van diefstal stroom. De politie heeft alle kweekapparatuur en planten in beslaggenomen. Deze zullen vernietigd worden.

Jongens aangehouden voor brandstichting

Oss Woensdagmiddag heeft 58-jarige Ossenaar op het Geurdenhof in Oss twee 15-jarige inwoners uit die plaats op heterdaad aangehouden als verdacht van brandstichting. De man zag dat de twee d.m.v. een aansteker en een spuitbus met een steekvlam een prullenbak in brand staken. Hij hield de twee aan en droeg ze over aan de politie. Beiden zijn voor verhoor op het bureau ingesloten.

Onder invloed

Cuijk De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 41-jarige man in zijn woonplaats op de Veldweg aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Heling/diefstal bromfiets

Cuijk De politie heeft woensdagmiddag op de Valuwsedijk een 14-jarige jongen uit Cuijk aangehouden voor diefstal/heling van een scooter. Een motoragent wilde de bromfiets controleren, waar de 14-jarige jongen als bijrijder achterop zat. Toen hij en de bestuurder de motoragent zagen, gooiden ze de scooter in de struiken en gingen er te voet vandoor. De scooter bleek van diefstal afkomstig. De 14-jarige bijrijder kon even later op de Valuwsedijk worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie is nog op zoek naar de bestuurder. De scooter werd op 9 oktober gestolen van de Valuwe.