Persberichten 18/10 middag

Regio, 18-10-2006

Katwijk Aanhouding voor doorrijden na aanrijding De politie heeft woensdagmorgen 18 oktober rond 10.00 uur een 69 jarige man in zijn woonplaats Katwijk aangehouden. De politie was op zoek naar hem nadat hij rond 08.40 uur eerder die ochtend met zijn auto een aan de Evertsenstraat geparkeerde auto had beschadigd en daarna was doorgereden. Dit was gezien door getuigen die de politie informeerden. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op. Hij is inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

Alphen a/d Rijn Aanhouding verdachte van inbraak De politie heeft dinsdag 17 oktober rond 23.40 uur in een kelderbox aan de Briljantstraat een 29 jarige man uit Leiden aangehouden. De politie was naar dat adres gegaan na een melding van overlast. Daar troffen de agenten de man die bleek gezocht te worden voor een inbraak in een horecagelegenheid aan de Julianastraat. Die inbraak vond van zondag 4 op maandag 5 juni jl. plaats. Bij de inbraak werden enkele gok/speelkasten opengebroken en geld gestolen. Uit het door de politie ingestelde onderzoek werd de Leidenaar verdachte in deze zaak en werd hij opgenomen in de opsporingsregisters. De verdachte is voor het onderzoek ingesloten.

Woubrugge Verdachte situatie bij bank Woensdagochtend 18 oktober, even voor negenen, kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een verdachte situatie bij een bank aan de Bateweg. Twee jongemannen hadden de voordeur van de bank ingeslagen en waren de bank binnengedrongen. De bank was op dat moment nog niet geopend voor het publiek. De medewerkers van de bank konden tijdig wegvluchten. Het is nog niet bekend of de daders die vertrokken op een scooter, buit hebben gemaakt. De politie is direct ter plaatse gegaan. De zoekactie die daarop volgde leverde tot op heden geen resultaat op. Op dit moment hoort de politie getuigen en wordt er een buurtonderzoek gehouden. Mogelijk dat de twee getinte mannen op een zwarte scooter eerder deze week de omgeving hebben verkend. Het verkennen kan gebeurd zijn mét of zonder scooter. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Gouda Tasjesroof Een 38 jarige vrouw uit Gouda is op woensdag 18 oktober, rond 06.45 uur, slachtoffer geworden van een tasjesroof. Zij fietste over de Voorwillenseweg toen zij door een onbekende man tot stoppen werd gedwongen. Hij pakte haar stuur beet en griste haar handtas weg. De man rende vervolgens weg in de richting van de hoek van de Voorwillenseweg met de Dobbestraat om vervolgens de Helena Rietbergstraat in te rennen. De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van de verdachte.

Schoonhoven Tasjesroof, getuigen gezocht Een 59 jarige vrouw uit Schoonhoven is op woensdag 18 oktober, rond 12.20 uur, van haar tas beroofd. De vrouw was boodschappen gaan doen en had haar fiets gestald in de Babokkenstraat. Teruggekomen van het winkelen wilde ze haar fiets van het slot afhalen. Om haar handen vrij te hebben, zette zij haar tas tussen haar benen in. Op dat moment wordt zij van achteren benaderd en grist een jongen haar tas weg en gaat er vandoor in de richting van de Oude Haven. Een getuige verteld later dat de verdachte bij een andere jongen achterop zijn scooter is gesprongen. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan en hebben een zoekslag in de omgeving gemaakt. Dit heeft geen resultaat opgeleverd. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Zevenhuizen Botsing tussen auto en scooter De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding waarbij een auto en een scooter betrokken waren. De aanrijding vond plaats op woensdag 18 oktober, rond 09.20 uur. De 30 jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel, reed over de Knibbelweg, komende uit de richting van Zevenhuizen. Hij verleende op het kruispunt met de Zuidelijke Dwarsweg geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende 19 jarige bestuurder uit Nieuwerkerk aan den IJssel van een scooter. Het kwam tot een aanrijding waarbij de 19 jarige man gewond raakte aan zijn been. Hij is naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda gebracht.

--- einde berichten ---