Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (18/10)

TILBURG, 18 oktober 2006

Ontvoerde vrouw en kind herenigd met familie

TILBURG: De recherche van het politiedistrict Tilburg stopt in overleg met de Officier van Justitie met het onderzoek naar de wederrechterlijke vrijheidsberoving van een 23-jarige vrouw en haar éénjarig zoontje. Zij blijkt meegenomen te zijn door haar man. Het stel had relationele problemen maar heeft het weer bijgelegd.

Zaterdagavond 7 oktober 2006, werd het tweetal vanuit een woning aan de Corellistraat meegenomen door drie of vier daders. Uit het ingestelde onderzoek bleek al snel dat op de achtergrond van deze zaak een relationele twist speelde. Toch nam de politie de zaak uiterst serieus omdat over de verblijfplaats van de vrouw geen zekerheid was. Inmiddels is duidelijk geworden dat de vrouw en haar man weer in goede harmonie met elkaar verder gaan. Dit wordt ook bevestigd door familieleden in Tilburg waarbij het stel op bezoek is geweest. Er is geen aangifte gedaan door de betrokken vrouw. De politie sluit daarom dit dossier.

Politie team Leijdal houdt verkeerscontrole

TILBURG: De politie van het team Leijdal heeft gisterenavond op de Goirleseweg en de Caspar Houbenstraat een algemene verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden 24 bekeuringen aan automobilisten en bromfietsers uitgedeeld. Het team wil met de controles de verkeersveiligheid in het gebied vergroten.

Er waren elf automobilisten die op de bon geslingerd werden omdat ze geen autogordels droegen. Ook werd een 51-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 235 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Daarnaast kregen drie bestuurders een prent omdat ze geen rijbewijs konden tonen. Ook waren er twee bromfietsers de klos omdat ze geen helm droegen. Drie bromfietsen hadden een te hoog vermogen. Verder werden er nog enkele overtredingen beboet zoals het negeren van het rode licht (1 x) en plaats op de weg (3).

Vonnisklant aangehouden

TILBURG: Gisterenmiddag is omstreeks 17.15 uur na een controle, op de Ringban West een 22-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden omdat hij nog een viertal boetes had open staan. Een vriend van de man kwam aan het bureau de boetes voor een bedrag van 610 euro betalen. De vonnisklant is hierna weer in vrijheid gesteld.

Rijders onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht op de Ringbaan Zuid omstreeks 02.30 uur een 21-jarige man uit Goirle betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 510 ugl (1,2 promille). De student verklaarde dat hij vier fles bier gedronken had, voordat hij ging rijden. De bestuurder valt onder de categorie beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

TILBURG: Vannacht is op de prof van Buchemlaan omstreeks 04.20 uur een 23-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 390 ugl. Hij had naar eigen zeggen drie flesjes bier gedronken. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie op zoek naar twee inbrekers

TILBURG: De politie is op zoek naar twee jonge gasten die vannacht omstreeks 04.30 uur hebben geprobeerd in te breken in een woning aan de Vivaldistraat. De daders wisten tijdens een achtervolging te voet te ontkomen.

De politie kreeg van een alerte getuige een melding dat in de achtertuin van een woning twee knapen stonden die daar kennelijk wilden inbreken. De politie is met twee autos ter plaatse gegaan. De agenten benaderden de brandgang van verschillende zijden. Ze zagen de twee inbrekers over een muur klimmen van een tuin en via daken van schuurtjes wegvluchten in de richting van de Corellistraat en het Verdiplein. Daar zijn de dienders de daders uit het oog verloren. In de brandgang lag een breekijzer. Aan twee deuren van een woning zat braakschade. In de directe omgeving werd het vermoedelijke voertuig van de verdachten, een gestolen Ford Fiesta aangetroffen. Deze auto was afgelopen weekend gestolen vanaf de Bartokstraat. De technische recherche onderzoekt deze auto en de voorwerpen die daarin zijn aangetroffen op sporen.

Man aangehouden na mishandeling vriendin

MOERGESTEL: De politie van Best heeft gisteravond een 45-jarige man uit die plaats aangehouden omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van zijn 40-jarige vriendin. Het incident vond gisteravond plaats omstreeks 19.30 uur in en rondom hun auto op het industrieterrein de Sonman. Het stel had eerder gisteravond een gesprek gehad met een therapeut. Na afloop reed de man het industrieterrein op en begon in de auto zijn vriendin te mishandelen. Hij heeft haar meerdere malen in gezicht geslagen en gespuugd. Ook trok hij flink aan haar haren toen ze uit wilde stappen. Het slachtoffer verklaart dat ze de afgelopen jaren al vaker door haar vriend is mishandeld. Een hulpofficier van justitie heeft de verdachte in verzekering gesteld. De verdachte gaf de mishandeling toe. Hij verklaart dat hij de zaken te lang had opgekropt waarna het gisteren tot een uitbarsting kwam.

Auteur: Willem van Hooijdonk