Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Hillesluis moet net zo trendy worden als Nørrebro

Enkele leden van de werkgroep Hand in Hand in Hillesluis verbleven van 5 tot 8 oktober in Kopenhagen, Denemarken. Van de deelgemeente Feijenoord waren meegereisd Jos van der Velde, Xenia Heemskerk (beiden wijkregisseurs) en portefeuillehouder Robbert Baruch. In Kopenhagen bezocht de Feijenoordse delegatie de wijk Nørrebro

Leuke winkeltjes
Deze wijk valt vooral op door de leuke winkeltjes en de vele studenten. Hierdoor hangt tot laat in de avond een gezellige sfeer in de straten. Eigenlijk is Nørrebro een wijk zoals Hillesluis zou moeten worden in de toekomst: trendy, met een veelheid aan diversiteit.

Zwarte school
In Nørrebro bevindt zich ook een zogeheten zwarte school. Het bijzondere aan deze school is dat de buitenkant helemaal zwart is geschilderd. In Rotterdam zou dit zeker tot protesten leiden. In de wijk wordt er ludiek mee omgegaan en daardoor kon de school dit schooljaar weer veel (autochtone) Deense kinderen welkom heten.

Korte lijnen
Het gezelschap was ook te gast bij het departement van sociale zaken. Doordat er geen andere instellingen tussen zitten, kan door deze organisatie snel gereageerd worden op zowel negatieve als positieve ontwikkelingen in de wijken. Korte lijnen, dát is waar het in dit gebied om draait.

Wijkkrant
In de wijkkrant van de Bewonersorganisatie Hillesluis kunt u het complete en erg leerrijke reisverslag lezen.

(foto: Portefeuillehouder Robbert Baruch van de deelgemeente Feijenoord ging op straat in gesprek met burgers van Nørrebro. Hij deed een oproep om vooral met elkaar te praten, in plaats van óver elkaar. Net zoals Hand in Hand in Hillesluis doet Met het openbaar vervoer bezocht de delegatie uit Hillesluis diverse plekken in Nørrebro.)